Проверяват четирима горски във Велико Търново за незаконна сеч

https://www.24chasa.bg/novini/article/7722796 www.24chasa.bg
Сградата на Горското стопанство във Велико Търново Снимка: Google street view

Служители на държавното горско стопанство „Болярка“ във Велико Търново са обект на полицейска проверка по досъдебно производство за незаконна сеч върху десетки декари горски масиви в региона. Четирима горски служители се разпитват, все още няма задържани, предаде БНР.

По неофициална информация сред отведените четирима горски служители има такива, чиито близки и роднини имат фирми за дърводобив и те са осъществявали дейност при занижен контрол.

„Полицейската операция е изненадваща“, посочи директорът на държавното горско стопанство „Болярка“ Йордан Бобонков.

„Изискаха лица да дойдат, заместник-директорът, от счетоводството ходиха, проверяваха. Преснимаха договори, превозни билети, документации“, добави той.

Проверява се и незаконна сеч на близо 400 бора в държавни гори в землищата на Горна Оряховица и Арбанаси в началото на тази година.

Държавното горско стопанство „Болярка“ е сключило договор с частна фирма от стражишкото село Сушица за разреждане на широколистна гора в двете местности, а фирмата е направила поголовна сеч.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В перфектна форма е певицата Вики Терзийска, позната като вокалистка от групата "Мастило". Красавицата и майка на две деца е засечена със своя позната да пие кафе и да се радва на приятното пролетно време. Вики залага на черно палто и ботуши над коляното, които демонстрират стройната й фигура и дълги крака

Григор Димитров и Мария Шарапова може и да са разделени от пет години, но рускинята не крие симпатиите си към българина. Двамата запазиха приятелските си отношения и вече на няколко пъти го демонстрираха. Маша е готова отново да покаже, че не таи лоши чувства към бившето си гадже. Няма как иначе да тълкуваме факта, че е готова да се вдигне от САЩ

Синята легенда и бивш национал Даниел Боримиров може да не рита отдавна, но финтира умело с маската си. Топпапараците на "България Днес" уловиха футболиста да носи по четири различни начина предпазното си средство в рамките на няколко минути. Боримиров ту е покрил цялото си лице, ту сложил маската под носа си, ту го дърпа напред-назад