Домусчиев: Журналистите на NOVA отново чупят рейтингите

https://www.24chasa.bg/novini/article/7722998 www.24chasa.bg
Кирил Домусчиев

Приятели, отново Васко и Тина чупят рейтингите по гледаемост! И не само това. Водещата телевизия за пореден път тези дни прави силно разследване с необорими доказателства за кражби на много милиони! Браво, колеги! След вас върви и прокуратурата. Това написа във фейсбук Кирил Домусчиев.

Кoмeнтaрът нa coбcтвeникa нa NОVА e пo пoвoд рaзcлeдвaнe на журналиста Васил Иванов за очен лекар, в източване на Здравната каса и фалшифициране на документи, който след това е повишен в национален консултант.

Става дума за доцент Борислав Кючуков, шеф на очната клиника в ИСУЛ, срещу когото и в момента се води разследване от прокуратурата и ГДБОП.

Проверка на Здравната каса, разследване на прокуратурата и ГДБОП уличи доцент Кючуков, че е източил 300 000 лева от здравните ни осигуровки за период от 3 години. Експертиза доказва, че лекарят е записвал в медицинската документация, че е извършил сложни операции на всички 860 пациенти, които са отишли в клиниката за рутинната процедура - премахване на перде. За рутинната процедура Здравната каса заплаща 360 лева, а за написаните от Кючуков усложнения – двойно повече-700 лв.