Франция няма да успее да привлече 100 млн. чуждестранни туристи догодина

https://www.24chasa.bg/novini/article/7723328 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Франция не очаква да постигне целта си за 100 милиона чуждестранни туристи през 2020 година заради движението за социален протест на "жълтите жилетки", което отблъсква някои посетители, както и заради поевтиняването на британската лира в перспективата на Брекзит, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Франция продължава да заявява цел за посрещане на 100 милиона чуждестранни туристи, но я отложи за 2022 година заради настоящата конюнктура", се посочва в официален документ, публикуван днес в интернет.

Целта за 100 милиона международни туристи до 2020 година спрямо 89 милиона през 2018 година беше определена от правителството през 2014 година преди джихадистките атентати през 2015 година, които прекъснаха увеличението на посещаемостта.

Днес, документът, посветен на туристическата политика във финансовия законопроект за 2020 година, извади на преден план факта, че показателите за първите месеци на 2019 година показват спад в международната туристическа посещаемост за първото полугодие.

"Тази тенденция се обяснява в най-голяма степен със социалните движения на национално ниво, които засегнаха значително страната в началото на годината и повлияха в голяма степен на средносрочните и дългосрочните резервации, както и с ефекта от поевтиняването на лирата, тъй като Великобритания е водещият ни туристически пазар", се уточнява в документа.

Допълва се, че прогнозите за 2019 година се нуждаят от корекция към понижение.

Според Националния институт за статистика и икономически проучвания (INSEE) протестите, свързани с "жълтите жилетки", са се отразили в голяма степен на туристическия сектор от декември 2018 година, като продължават да се усещат и през първото тримесечие на 2019 година със спад от 2,5 процента на посещаемостта в хотелите и на нощувките, най-вече в района на Париж (- 4,6 процента).

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов