Германия ще номинира Изабел Шнабел за член на управителния съвет на ЕЦБ

https://www.24chasa.bg/novini/article/7723509 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Германия ще номинира университетската преподавателка Изабел Шнабел за член на управителния съвет на Европейската централна банка (ЕЦБ), съобщи днес информиран източник, цитиран от Ройтерс.

Шнабел, която миналия месец защити ЕЦБ на фона на множеството критики за най-новия пакет стимули на банката, ще стане втората жена в 25-членния управителен съвет след новия президент на институцията, предава БТА.

Изабел Шнабел, която е член на германския съвет на икономическите експерти (известен като "Съвета на мъдреците" - бел. ред.), ще замени Сабине Лаутеншлегер, която подаде оставка от управителния съвет на ЕЦБ миналия месец, след като неуспешно се противопостави на политиката на стимули на финансовата институция.

Макар членовете на съвета на ЕЦБ да се назначават от европейските лидери, Германия де факто има постоянно място в управителния съвет на ЕЦБ, така че нейният кандидат на практика има осигурено одобрение, отбелязва Ройтерс.

Шнабел, която е сочена за консервативен политик и експерт по паричната политика, заяви миналия месец, че най-новият пакет от стимули на ЕЦБ е твърде голям, но е в правомощията на банката.

Президентът на Бундесбанк (Bundesbank) Йенс Вайдман открито критикува решението на ЕЦБ, но Шнабел защити банката, предупреждавайки, че прекалените критики ще подкопаят доверието в институцията.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ана Мария от "Игри на волята" остави мотора и разчита на двата си крака, за да стигне до любимия мол. Топпапараците на "България Днес" изловиха красавицата без любимия й превоз да препуска към търговския център. Ана Мария обаче не изневери на спортния си стил и за разлика от засуканите кифли атакува магазините с клин и маратонки

На косъм от смъртта се разминава бившият победител в "Биг брадър" Мирослав Атанасов. Известният като "ревльото" мъж, получава инсулт, дни след като навършва 40 години. Благодарение на добрата намеса на лекарите, брадърът прескача трапа.  Миро, който развива успешен бизнес, попада в болницата в началото на март

На колело, с куче и видимо отслабнал. Това е равносметката за Явор Бахаров близо четири месеца след като бе сгащен в Банско посред пладне да шофира пиян и под въздействието на кокаин и марихуана. "България Днес" улови актьора да джитка с велосипед из столицата. Завързал кучето си на каишка за колелото, Бахаров търчеше по задачи