Директор на училище в столицата агитира в електронния дневник да го изберат за общински съветник

https://www.24chasa.bg/novini/article/7723559 www.24chasa.bg
Част от съобщението в електронния дневник Кадър: Би Ти Ви

Нова мода се появи в предизборната надпревара - агитация на родители в столицата чрез електронен дневник.

Политически конкуренти се възмутиха как директор на училище, който е кандидат за общински съветник използва електронния дневник, за да агитира в своя полза: "Обръщам се към вас с личната молба, ако прецените за разумно и правилно да ме подкрепите на 27 октомври при гласуването", пишело в съобщението, предава Би Ти Ви.

„Абсолютно недопустима агитация по време на предизборна кампания от страна на директор на училище”, заяви Иво Божков – кандидат за общински съветник.

Съобщението е написано от директора на столичното 119-то училище - Диян Стаматов, който обясни поведението си с липса на политически опит: „ Да, това е грешка до толкова, до колкото има конкретно обръщение, но всеки родител трябва да знае каква е позицията на неговия директор”, заяви Диян Стаматов, кандидат за общински съветник.

Щом разбрал, че е сбъркал, изтрил съобщението от електронния дневник: „По-скоро го свалих, не съм се извинил на този етап, използвам случая, за да се извиня към тези родители, които съм засегнал с моите политически виждания”, обясни Стаматов.

От общинската избирателна комисия, обявиха, че не могат да се произнесат има ли нарушение, защото няма официално постъпил сигнал.