ДАНС, прокуратура и полиция проверяват за изборен туризъм

https://www.24chasa.bg/novini/article/7723567 www.24chasa.bg
Яне Кадър: Би Ти Ви

ДАНС, прокуратура и полиция предприеха проверки за изборен туризъм в Югозападна България. В Кресна до края на април, когато е срокът за уседналост за местните избори, са се регистрирали близо 600 души по настоящ адрес, предава Би Ти Ви.

С обхождане на адреси спецслужителите на реда стигат до Яне, който - по документи - живее с още 12 души.

Обяснява, че са се регистрирали, защото така искат. Съквартирантите му били роднини, гости и приятели и познавал всички.

В хотел, собственост на един от кандидат-кметовете за Кресна, живеят 30 души по настоящ адрес, заключава специална комисия в града. И всички могат да гласуват. От хотела отричат.

„Ние казваме: Сега ще ви кажа - 5 и 3 - 8 човека, трите са на мъжа ми - сестра, мъж и дъщеря. Другите са работници, които са по Балкана и ни берат дърва”, обясни Виолета Караджова, управител, съпруга на кандидат-кмет.

8-те души в хотела са част от всички 1 300 регистрирани по настоящ адрес. От тях повече от половината са подали заявления за гласуване. Пикът на регистрираните е в началото на годината.

Това е просто съвпадение на цифрите. Аз ви казвам, че в тия 700 заявления, подадени за гласуване по настоящ адрес, има много хора, които са със стари регисграции”, поясни Петър Петров, вр. и. д. кмет на Кресна.

Общината няма как да откаже регистрация при спазени законови процудери. А изборен туризъм нямало. Случаят е прехвърлен в Спецпрокуратурата. А за Яне от Кресна, който е регистрирал законно в дома си 12 души, е ясно кой ще спечели в неделя.

В Кочериново пък на проверка е ДАНС. Отново заради съмнения за изборен туризъм. Хората са разделени за това дали имат нови съжители.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Юлиан Вергов е безстрашен на две гуми, видя "България Днес". През паркове и булеварди в столицата, актьорът фучи с колелото си. С шапка и очила дегизировката му е недостатъчна и Вергов е лесно разпознаваем за пешеходците, които в последния момент се отдръпват, за да му направят път. Безаварийно каране, Вергов

В перфектна форма е певицата Вики Терзийска, позната като вокалистка от групата "Мастило". Красавицата и майка на две деца е засечена със своя позната да пие кафе и да се радва на приятното пролетно време. Вики залага на черно палто и ботуши над коляното, които демонстрират стройната й фигура и дълги крака

Григор Димитров и Мария Шарапова може и да са разделени от пет години, но рускинята не крие симпатиите си към българина. Двамата запазиха приятелските си отношения и вече на няколко пъти го демонстрираха. Маша е готова отново да покаже, че не таи лоши чувства към бившето си гадже. Няма как иначе да тълкуваме факта, че е готова да се вдигне от САЩ