В Източен Китай ще бъде изграден град на виртуалната реалност

https://www.24chasa.bg/novini/article/7724008 www.24chasa.bg

В опит да намери нови двигатели на растежа с приближаването на 5G епохата Нанчан, административният център на източната китайска провинция Дзянси, положи крайъгълния камък за превръщането му в град на виртуалната реалност, предаде "Радио Китай".

Градът за технологии и иновации във виртуалната реалност е с обща площ от 9 кв.км и брутни инвестиции в размер на около 50 милиарда юана (около 7 милиарда щатски долара).

Очакванията са той да оформи интегрирана верига на стойностите, която ще се състои от платформи за корпоративни услуги и подготовка на специалисти, с което ще се стимулира допълнително приложението на виртуалната реалност, производството на хардуер, софтуерното инженерство и създаването на съдържание.

Китайската технологична компания Хуауей ще помогне за работата и управлението на града с техническа поддръжка на комуникационната мрежа, облачни изчисления и големи данни, заявиха от компанията.

Световната конференция за индустрията на виртуалната реалност бе закрита в понеделник в Нанчан. На нея бяха подписани 104 договора на обща стойност 9,2 милиарда щатски долара, заявиха от провинциалния отдел на промишлеността и информационните технологии.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Държавата ще покрие таксите за детски градини на децата на 3 и 4 години от социално слаби семейства. За целта са предвидени 22 милиона лева европейско финансиране. Средствата ще бъдат допълнени към обещаните вчера суми, плащани за обхващане на децата с такъв статус. Парите ще се дават на детските градини за покриване на таксите, а не на родителите,

С печалба от 100 долара Сашо Кадиев почти успя да разгроми казино в Лас Вегас. Артистът от седмица е на турне в САЩ, на което представя хитовото представление "Горката Франция". През свободното си време Кадиев и останалите артисти от постановката, включително и майка му Катето Евро, обикалят забележителностите в градове из Америка.

3-годишно дете почина на 14 ноевмри в София. Назначени са спешни проверки в болниците "проф. Иван Митев", "Лозенец" и "Пирогов", които са имали отношение към случая. До сряда лечебниците ще бъдат проверени, съобщават от здравното министерство. Детето постъпва в детска болница, след това е изпратено в болница "Лозенец",