В Източен Китай ще бъде изграден град на виртуалната реалност

https://www.24chasa.bg/novini/article/7724008 www.24chasa.bg

В опит да намери нови двигатели на растежа с приближаването на 5G епохата Нанчан, административният център на източната китайска провинция Дзянси, положи крайъгълния камък за превръщането му в град на виртуалната реалност, предаде "Радио Китай".

Градът за технологии и иновации във виртуалната реалност е с обща площ от 9 кв.км и брутни инвестиции в размер на около 50 милиарда юана (около 7 милиарда щатски долара).

Очакванията са той да оформи интегрирана верига на стойностите, която ще се състои от платформи за корпоративни услуги и подготовка на специалисти, с което ще се стимулира допълнително приложението на виртуалната реалност, производството на хардуер, софтуерното инженерство и създаването на съдържание.

Китайската технологична компания Хуауей ще помогне за работата и управлението на града с техническа поддръжка на комуникационната мрежа, облачни изчисления и големи данни, заявиха от компанията.

Световната конференция за индустрията на виртуалната реалност бе закрита в понеделник в Нанчан. На нея бяха подписани 104 договора на обща стойност 9,2 милиарда щатски долара, заявиха от провинциалния отдел на промишлеността и информационните технологии.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Юлиан Вергов е безстрашен на две гуми, видя "България Днес". През паркове и булеварди в столицата, актьорът фучи с колелото си. С шапка и очила дегизировката му е недостатъчна и Вергов е лесно разпознаваем за пешеходците, които в последния момент се отдръпват, за да му направят път. Безаварийно каране, Вергов

В перфектна форма е певицата Вики Терзийска, позната като вокалистка от групата "Мастило". Красавицата и майка на две деца е засечена със своя позната да пие кафе и да се радва на приятното пролетно време. Вики залага на черно палто и ботуши над коляното, които демонстрират стройната й фигура и дълги крака

Григор Димитров и Мария Шарапова може и да са разделени от пет години, но рускинята не крие симпатиите си към българина. Двамата запазиха приятелските си отношения и вече на няколко пъти го демонстрираха. Маша е готова отново да покаже, че не таи лоши чувства към бившето си гадже. Няма как иначе да тълкуваме факта, че е готова да се вдигне от САЩ