Нов скандал! Някой пише срещу Борисов от името на арестувания Николай Димитров

https://www.24chasa.bg/novini/article/7724386 www.24chasa.bg
Николай Димитров Снимка: Архив

Нов скандал се завихри около арестувания кандидат-кмет на Несебър Николай Димитров, след като в интернет бе разпространено писмо срещу премиера Борисов, чийто автор бил Димитров. От Инициативния комитет, издигнал го за четвърти мандат алармираха "24 часа", че писмото е фалшиво, няма нищо общо с Димитров и е опит за поредната провокация срещу кандидата им. 

"Чух се с г-н Димитров, който вече е в Следствения арест в столицата, категоричен е, че няма нищо общо с писмото", каза адвокатът му Петър Атанасов. 

Разпространеното в един-два сайта със съмнителен статут писмо е с провокативното заглавие "Кмета на Несебър: Когато си кмет на най-богатата община в цяла България и тя не е в лапите на Герб е приключение". Като първоизточник сайтът посочва блог, но при проверка в него се изписва, че "търсената страница в този блог не съществува", установи репортерска проверка.

Иначе посланието на писмото с "автор" Димитров е, че ГЕРБ искат Несебър и това е личното решение на Бойко Борисов. Припомня се и аферата Дюнигейт, критикува се властта, че е спряла европроектите в общината.

Намери своя кмет