Фандъкова: Еврокомисията не дава нито лев без да си се подготвил, а аз съм

https://www.24chasa.bg/novini/article/7725133 www.24chasa.bg
Йорданка Фандъкова Кадър: NOVA

Това беше обмислено решение. Беше много важно, че през тези години успяхме да решим много сериозни кризи. Когато си работил години наред, съвсем нормално е да те интересува как ще продължи. Предвидила съм промяна - и в структурата на общината, и в екипите. Това заяви кандидатката за кмет на София Йорданка Фандъкова в предаването "Плюс-Минус". 

"Сигурно можем да кажем, че няма леви и десни тротоари, но не можем да кажем, че няма леви и десни решения. В тази кампания не виждам други кандидати да говорят за икономическото развитие на града. За мен то е много важно. В последните години икономиката на София нарасна, това не става от само себе си", каза още тя.

"За 10 години, без да променяме данъците и таксите, успяхме да увеличим бюджета с около 200 млн. лева собствени приходи, както и да привлечем около 4 млрд. и половина лева европейски средства за ключовите проекти на София. Еврокомисията не дава нито лев без да си се подготвил, без да имаш проект. Аз съм подготвена.", категорична е Фандъкова.

"Често се срещам с потенциални или настоящи инвеститори. В момента работим за свързване на северните територии в града. Но освен това, инвестиции в образованието, развитие на професионалното образование е много важна цел. Една от важните и основни задачи за следващите години е административната реформа.", смята тя.

"Цялата кампания някои от кандидатите насочиха усилията си към откровени лъжи, вадене на всякакви документи и пликове, които след това се оказва, че са публични. Корупция се бори с конкретни сигнали и проверки, нещо, което правя непрекъснато", добави още Фандъкова.

Намери своя кмет