Хванали измами с 11 000 дка зеленчуци

https://www.24chasa.bg/novini/article/7725726 www.24chasa.bg
Земеделският министър Десислава Танева и шефът на фонд "Земеделие" Васил Грудев представиха на семинар в Разлот възможности за финансиране по програмата за селските райони.

Над 11 хиляди декара с домати, краставици и лук, заявени за подпомагане по схемите за обвързана подкрепа, се оказали празни.

Опитите за измама били хванати при проверка на фонд “Земеделие”, съобщи пред журналисти в Разлог шефът на фонда Васил Грудев.

Най-големи нарушения са установени в Хасково, Пловдив, Плевен и Благоевград, а най-честите опити за измама били с площи за полски домати.

Грудев обясни, че на нарушителите ще бъдат наложени санкции, а те могат да бъдат лишени и от част от субсидии по други мерки.

Процентът на площите, заявени за подпомагане, който ще бъде проверяван, няма да бъде увеличен догодина. Но заради затегнатия контрол според Грудев нарушенията щели да намалеят наполовина.

Проверихме изключително широк обхват от бенефициенти, за да може България да защитава пред ЕС продължаването на политиката на обвързана подкрепа, допълни шефът на фонд “Земеделие”.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Защитни гащеризони срещу коронавирус ще дари фирма "АПОЛО" на правителството на Ливан. След трагедията на 4 август тази година, когато мощен взрив разтърси столицата Бейрут и десетки хора загинаха, а хиляди бяха ранени, страната повече от всякога има нужда от международна подкрепа. В тежки времена на пандемия и последствията от трагедията "АПОЛО"

Майка мечта си има певицата Йоана Драгнева, видя зоркото око на "България Днес". Изпълнителката, която през 2019 г. роди за първи път, има силна подкрепа от майка си, която е неотлъчно до нея в отглеждането на дъщеричката й. Докато Драгнева разцъква из телефона си, майка й бута количката на бебето и го разхожда

Звездата на "Комиците" Васил Драганов не може да си почине и на плажа, видяха топпапараците на "България Днес". Дори на пясъка на Корал със семейството си комикът не успя да се отърве от фенове, след като вместо релакс с бира в ръка Драганов се наложи да прави селфита с малчугани и почитатели с телефон в ръка