Прокуратурата проверява сигнал за влизане в помещението с бюлетини в Смолян

https://www.24chasa.bg/novini/article/7726396 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Районна прокуратура в Смолян е започнала проверка по два сигнала, които касаят влизане в помещение на Общинската избирателна комисия, където се съхраняват бюлетините за предстоящите местни избори, предаде "ДарикНюз".

"Сигналите са постъпили от политическа партия и местна коалиция и вече се проверяват", потвърди районният прокурор Димитър Стратиев. В един от сигналите се твърди, че член на ОИК е повикан на 22 октомври за повторно запечатване на помещението, при което се установява, че липсват предходно поставените хартиени ленти.

„Липсата на лентите за запечатване на помещението повдига много съмнения и притеснения относно начина и сигурността на съхранение на бюлетините и въпроси, свързани с лицата имащи достъп до тях“, допълват от щаба на политическата партия, подала сигнала.

От местната коалиция коментират, че при въпросното отваряне и влизане в помещението не са спазени изискванията и има грубо нарушение на правилата. При проверка от страна на техни представители е установено, че до 22 октомври пред помещението не е била осигурена и физическа охрана.

Председателят на ОИК Симеон Велинов потвърди пред Дарик, че на 22 октомври е отворил помещението и е влязъл заедно с друг член на комисията, за да се осъществи проверка на датчиците на СОТ-а.

Той разказа още, че получил обаждане от полицията и му казали, че трябва да проверят дали всичко е наред в помещението, тъй като предходния ден датчиците на СОТ-а са правили проблем.Велинов допълва още, че заедно с представител на полицията и друг член на ОИК са отворили, за да се направи проверката на датчиците.

Проверката е продължила около 5 минути и се е установило, че няма проблеми, по думите на председателя. Той твърди, че след това е затворил помещението и е поставил отново лентите за запечатване на помещението.

„Вече полицията трябва да работи по случая, който ще се провери в кратък порядък“, добави Димитър Стратиев.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В Египет службите за сигурност са арестували китайка, която e приготвяла скара от змии за свои приятели в град Мадинати, източно от Кайро. Според социални медии, цитирани от сайта "Ал Арабия", властите са били сезирани от местни жители, че от частен апартамент излиза странна миризма. Въпросното жилище е било наето от китайска жена

Футболните клубове в България ще пострадат сериозно и ще имат много големи финансови трудности заради кризата с коронавируса COVID-19. Това прогнозира финанситът Нено Ненов. Според него може да се стигне и до преустановяване на дейност на някои клубове. "Една такава криза, която не знаем колко дълго ще продължи

На предсрочно освобождавене от затвора се надява касапинът от Джебел Мерт Мехмед. Той се прочу като Кървавия Мерт, след като уби 24-годишната Джейлян Юсуф и дъщеричката й Джейда, на 7 г. Тази версия се носи от известно време в малкото родопско градче, което бе разтърсено от новината за бруталното престъпление рано сутринта на 22 април 2014 г