Търсят връзки на ирландски трафиканти с Варна заради труповете в камиона ковчег

https://www.24chasa.bg/novini/article/7726894 www.24chasa.bg
Мо Робинсън СНИМКА: Фейсбук

Разследващите случая с откритите 39 измръзнали до смърт китайци в ремарке на камион в Есекс, Великобритания, в момента търсят връзки между ирландска група за трафик на хора и Варна. Причината за това е, че превозното средство е регистрирано в морския град през 2017 г. Камионът, който е с номер В 39 01 ВН, последно е излязъл от страната на 20.06.2017 г., управляван от двама граждани на Великобритания.

Ирландският шофьор е повикал линейка, след като се натъква на грозната гледка. Той вижда телата на мъртвите китайци, когато отваря камиона, за да вземе документите си, разкрива "Дейли мейл".

Полицията проверява дали имигрантите са били прокарани до Великобритания от група за трафик на хора, базирана в Северна Ирландия.

Пътуващите - 31 мъже и 8 жени, една, от които тийнейджърка, са изминали над 8000 км от Китай до Обединеното кралство, когато срещат бавната си и мъчителна смърт, замръзвайки в ремаркето на камиона, с който са тръгнали от Белгия.

Разследващите все още разпитват 25-годишния шофьор Мо Робинсън. Преди екип на полицията да достигне до дома му в Маркетил, Ко Арма, той е бил разбит. Родителите на Робинсън са пристигнали в Лондон късно снощи, за да подкрепят сина си.

Полицаите се опитват да разберат дали 25-годишният ирландец е знаел, че превозва имигранти на фона на твърденията, че хладилната камера на камиона му е била пусната 20 минути преди той да повика линейка.

Имигрантите са прекарали поне 15 часа сгушени в ремаркето, преди Робинсън да го отвори и да ги открие в сряда около 1:40 часа местно време.

"Мо е част от най-прекрасното семейство, което може да срещне човек. Казвам ви, че той не е знаел, че тези хора са отзад", твърди приятел на ирландеца. "Явно е паркирал в Есекс и е отишъл да си вземе документите от вътрешната страна на вратата на камиона. Когато отваря ремаркето и вижда труповете, той е бил абсолютно ужасен, всеки би бил, и се обажда на "Спешна помощ", откъдето пък подават сигнал в полицията".

"Чух, че температурата отзад е била -25 градуса, а хората са били измръзнали и труповете им стояли там от известно време".

Камионът е с номер В 39 01 ВН. Последно е излязъл от страната на 20.06.2017, управляван от двама граждани на Великобритания.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов