Гешев след 10-часовия маратон във ВСС: Чувствам се уморен (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7727908 www.24chasa.bg
Сотир Цацаров, Даниела Машева, Боян Магдалинчев, Иван Гешев и Данаил Кирилов СНИМКИ И ВИДЕО: Десислава Кулелиева

Избраният за главен прокурор Иван Гешев определи състоянието си след 10-часовия маратон във Висшия съдебен съвет като "уморен". Той даде първата си пресконференция като главен прокурор. Преди минути с 20 на 4 гласа Висшият съдебен съвет го избра след повече от десет часа дебати. През това време София бе блокирана от протести "за" и "против" избора му.

"Нямам представа кои са тези, които ме подкрепят, нито тези, които не ме подкрепят, за мен единствената ограничителна линия е спазването на закона", каза Гешев.

Той отказа да коментира въпроса за екипа, тъй като все още няма указ на президента за неговото назначаване. Представляващият ВСС Боян Магдалинчев обясни, че незабавно още утре ще бъде изпратено решението на президента Румен Радев, който да издаде указ. Държавният глава няма обаче срок, в който трябва да подпише или да върне кандидатурата. Членът на прокурорската колегия Даниела Машева обяви, че при връщане на кандидатурата те отново ще подкрепят Иван Гешев.

Самият Гешев също така благодари на члена на ВСС Красимир Шекерджиев, който подробно обясни, защо няма да гласува за него. Основният аргумент на Шекерджиев беше, че няма да е обединител, а ще води постоянни битки.

Гешев след 10-часовия маратон във ВСС: Чувствам се уморен  (Видео)

"Ще се постарая да го опровергая. Не уважавам обаче мнението на един друг съдия, който прочете една реч без да си вдигне главата от листовете. Това означаваше, че той беше предварително подготвен и за него изслушването нямаше никакво значение", каза Гешев по адрес на Лозан Панов. Той си беше подготвил писмено изложение защо ще гласува против Гешев.

Гешев след 10-часовия маратон във ВСС: Чувствам се уморен  (Видео)

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В Египет службите за сигурност са арестували китайка, която e приготвяла скара от змии за свои приятели в град Мадинати, източно от Кайро. Според социални медии, цитирани от сайта "Ал Арабия", властите са били сезирани от местни жители, че от частен апартамент излиза странна миризма. Въпросното жилище е било наето от китайска жена

Футболните клубове в България ще пострадат сериозно и ще имат много големи финансови трудности заради кризата с коронавируса COVID-19. Това прогнозира финанситът Нено Ненов. Според него може да се стигне и до преустановяване на дейност на някои клубове. "Една такава криза, която не знаем колко дълго ще продължи

На предсрочно освобождавене от затвора се надява касапинът от Джебел Мерт Мехмед. Той се прочу като Кървавия Мерт, след като уби 24-годишната Джейлян Юсуф и дъщеричката й Джейда, на 7 г. Тази версия се носи от известно време в малкото родопско градче, което бе разтърсено от новината за бруталното престъпление рано сутринта на 22 април 2014 г