Кандидат за кмет на Стара Загора остана без имунитет

https://www.24chasa.bg/novini/article/7732031 www.24chasa.bg
В изборния ден ЦИК свали имунитета на кандидата за кмет на Стара Загора от коалиция "Алтернативата на гражданите" Янко Янков. СНИМКА: Архив

Ще обвинят Янко Янков, че е купувал гласове на местните избори

"Всичко е една голяма бомба, за да ме дискредитират, и то точно в изборния ден. Не знам за какво става въпрос". Такова писмено послание изпрати до медиите днес след обяд кандидатът за кмет на Стара Загора Янко Янков от "Алтернативата на гражданите", след като стана ясно, че ЦИК е свалила имунитета му по искате на главния прокурор Сотир Цацаров. От решението на ЦИК се разбира, че Янков ще бъде привлечен като обвиняем по досъдебно производство по преписка на Софийска градска прокуратура, без да се посочва в какво точно ще бъде това обвинение. От последвалото писмено изявлението на Янков Янков става ясно, че е за купуване на гласове.

Той не е заличен от изборните материали и продължи докрай участието си в изборите.

Тъй като след това телефонът му бе изключен, се породиха спекулации, че той е повикан за справка в полицията. По този повод Янков пише: "Не съм арестуван. Обикалям селата да следя изборния процес. Това е чисто скалъпена история... Никакви гласове не съм купувал. Не съм давал пари на никого да купува гласове. Не съм плащал на никого да гласува за мен".

Намери своя кмет