В четири от седемте общини на Силистренска област преизбраха кметовете си, балотаж за останалите три

https://www.24chasa.bg/novini/article/7732952 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

В четири от седемте общини на Силистренска област са преизбрани досегашните кметове на общините, показва справка от общинските избирателни комисии, предава БТА.

Досегашните кметове на Алфатарската, Главинишката, Кайнарджанската и Ситовската общини на Силистренска област Янка Господинова /ГЕРБ/, Неждет Джевдет /ДПС/, Любен Сивев /ГЕРБ/ и Сезгин Алиибрям /ДПС/ ще продължат да ръководят оглавяваните от тях досега общини. Досегашният кмет на Тутракан Димитър Стефанов, издигнат от инициативен комитет, ще се яви на балотаж с кандидата на ДПС Нехат Кантаров.

Втори тур за избор на кмет на община ще има в три от седемте общини на Силистренска област, съобщиха от общинските избирателни комисии.

В Силистра на балотаж ще се явят кандидатът на ГЕРБ д-р Юлиян Найденов и Момчил Неков - от местната коалиция "БСП за България". В Дулово балотажът ще е между д-р Юксел Ахмед /ГЕРБ/ и Сезгин Галиб /ДПС/. Кандидатите на ГЕРБ са досегашни кметове на общините. Досегашният кмет на Тутракан Димитър Стефанов, издигнат от инициативен комитет, също ще се яви на балотаж с кандидата на ДПС Нехат Кантаров.

Досегашните кметове на Алфатарската, Главинишката, Кайнарджанската и Ситовската община - Янка Господинова /ГЕРБ/, Неждет Джевдет /ДПС/, Любен Сивев /ГЕРБ/ и Сезгин Алиибрям /ДПС/, са преизбрани на първия тур.

Балотаж за избор на кметове ще има в 11 села на Силистренска област.

Намери своя кмет
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В Египет службите за сигурност са арестували китайка, която e приготвяла скара от змии за свои приятели в град Мадинати, източно от Кайро. Според социални медии, цитирани от сайта "Ал Арабия", властите са били сезирани от местни жители, че от частен апартамент излиза странна миризма. Въпросното жилище е било наето от китайска жена

Футболните клубове в България ще пострадат сериозно и ще имат много големи финансови трудности заради кризата с коронавируса COVID-19. Това прогнозира финанситът Нено Ненов. Според него може да се стигне и до преустановяване на дейност на някои клубове. "Една такава криза, която не знаем колко дълго ще продължи

На предсрочно освобождавене от затвора се надява касапинът от Джебел Мерт Мехмед. Той се прочу като Кървавия Мерт, след като уби 24-годишната Джейлян Юсуф и дъщеричката й Джейда, на 7 г. Тази версия се носи от известно време в малкото родопско градче, което бе разтърсено от новината за бруталното престъпление рано сутринта на 22 април 2014 г