Седем от "Гольовци" в Кюстендил на съд заради масово сбиване, заплахи и стрелба

https://www.24chasa.bg/novini/article/7734852 www.24chasa.bg
Роднини на задържаните в съда СНИМКА: Благой Кирилов, архив

Районната прокуратура в Кюстендил е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу седем души, обвинени за извършени от тях престъпления - причиняване на телесна повреда, хулиганство и незаконно държане на оръжие, съобщиха от прокуратурата.

Обвиняемите са от фамилията, известна с прозвището "Гольовци", от ромския квартал "Изток" в Кюстендил. Сред обвиняемите има и членове на друга фамилия - "Ропотамци", а между двете групи има дългогодишна вражда, уточняват от прокуратурата.

Повдигнатото срещу седмината обвинение е за инцидент от септември 2017 година, заради масово сбиване, заплахи и стрелба.

Седмината обвиняеми са осъждани многократно. Спрямо четирима от тях е постановена мярка за неотклонение "задържане под стража", на двама е взета мярка за неотклонение "парична гаранция в размер на 5000 лева". Единият от тях изтърпява наложеното му наказание "лишаване от свобода" по друга присъда. Друг от обвиняемите е напуснал страната. Той е бил обявен за общодържавно издирване и спрямо него е издадена Европейска заповед за арест.

Предстои насрочване на делото от съда, допълниха от прокуратурата.