Кандидат-кметица за “Младост” от ВМРО влиза на мястото на Сидеров в парламента

https://www.24chasa.bg/novini/article/7736373 www.24chasa.bg
Волен Сидеров

l Депутатите гласуват утре оставката на лидера на “Атака”, очаква се той да стане столичен общински съветник

l Излиза от парламента като независим, но Мария Цветкова влиза като член на “Обединени патриоти”

Мария Цветкова от ВМРО ще влезе на мястото на лидера на “Атака” Волен Сидеров в парламента. Очаква се днес Народното събрание да гласува оставката му като депутат.

Атакистът си подаде молбата на 21 октомври с мотива, че е редно да се откаже от депутатското място, след като се е кандидатирал за кмет на София. Тогава той призова и кандидатът на ВМРО за столицата Ангел Джамбазки да постъпи като него и да напусне Европейския парламент.

Сидеров обаче

не успя да стигне до

балотаж на изборите,

но партията му получава

две места в СОС,

като той е начело на листата.

Сега неговото място в парламента ще заеме Цветкова, която е следваща в листата за Ямбол.

Тя е магистър по журналистика с 20 години опит като телевизионен репортер. От 2017 г. пък работи като заместник-директор по художествено-творческата част на Информационния център на Министерството на отбраната. На сегашните местни избори, както и на тези през 2015 г., бе кандидат за кмет на столичния район “Младост”. На сегашните избори тя взе едва 4,12%.

Макар Сидеров да бе изключен от групата на “Обединени патриоти” още през юли и стана независим депутат, сега Цветкова ще положи клетва като народен представител от коалицията. Причината е, че тя е избрана от листата на “Обединени патриоти” и сега трябва да заеме мястото си като депутат в нея. Така в ПГ на “Обединени патриоти”

депутатите от ВМРО

ще станат 12,

НФСБ остават с 8. Независимите депутати от партия “Атака” в парламента пък ще останат едва шестима.