Красимир Вълчев: Отличникът на бъдещето ще е създател, а не ученик с отлични оценки

https://www.24chasa.bg/novini/article/7739457 www.24chasa.bg
Красимир Вълчев връчва наградата "Отличник на България" на Рангел Плачков от СМГ. СНИМКА: Десислава Кулелиева

"Отличникът в XXI век не е ученикът с отлични оценки и резултати, а този, който е създател, а за да е такъв трябва да мечтател. Вие сте тези, които мечтаете, създавате и тези, които ще формирате нашето бъдеще." С тези думи се обърна образователният министър Красимир Вълчев към учениците, които бяха наградени на специална церемония и влязоха в третия випуск на "Отличниците на България".

Министърът лично връчи наградата на Алекс Цветанов, Надежда Цачева, Рангел Плачков и Радостина Богословова от СМГ, които разработиха платформа, в която ученици могат да си търсят работа и стаж.

Ключовите думи за XXI век ще бъдат креативност, свързаност, алгоритъм, това са направили учениците от СМГ, обърна се към тях министърът. Припомни, че миналата година връчи наградата на Георги Александров, които иска да стане преподавател по физика.

"Учителят е професия на бъдещето, а най-много разчитаме на учителите. Разчитаме и на създателите, а от тях зависи дали ще бъдем развита страна", каза още Вълчев. И обясни, че голямото предизвикателство е да се провокира интересът на учениците към математиката и природните науки.

"През следващата година професиите, които ще имат най-голям ръст на доходите  са именно тези с изучаване на математика и природни науки. Тайната е в свързването на знания и умения ", каза още Вълчев. Припомни, че сега се води разговор дали учениците трябва да почиват с един ден повече заради изборите.

"Сигурно краткосрочното ни щастие зависи от това да имаме повече почивни дни, но дългосрочното ни зависи от това да положим повече сили, да инвестираме повече сили и усилия. Днес няколко пъти чух, че тези ученици, които награждаваме, са красиви умове. Убеден съм, че те са и щастливи", каза още Красимир Вълчев. 

"За поредна година поздравления, за организаторите от "24 часа" и персонално за г-жа Гочева и всички партньори. Този формат е пример как трябва да взаимодействаме. Поздравления за отличените. Вие синтезирате това което искаме да виждаме и чувстваме, това, което ни прави по-обнадеждени за бъдещето", каза още Вълчев.

Очаквайте подробности 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Жанет Нейчева се хвали с връзка с Денис Теофиков Връзката плеймейтки – чалга певци явно се скрепява все повече. Съществен принос в това даде еротичната моделка Жанет Нейчева, която налази детето-чудо на попфолка Денис Теофиков. Жанет се похвали с опасната си близост с Денис, който се прочу с последната си песен, посветена на коронавируса

Мария прецака колежката си Алисия. Дали нарочно или без да иска, остава да гадаем. Звездата на "Пайнер" изпревари топ изпълнителката на конкурентната "Ара мюзик" за дует с един от любимите й партньор - Тони Стораро. Още в началото на март Алисия обяви, че е готова с парчето си с Човека-глас. "Новият ми дует е с Тони Стораро

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него