Кметът на Несебър през сълзи: Подиграват се на детето ми, че баща му е в затвора

https://www.24chasa.bg/novini/article/7740244 www.24chasa.bg

Имам малко дете, на което в училище му се подиграват, че баща му е в затвора. Никога не съм се занимавал с купуване на гласове и не съм ходил в махалите. Това каза кметът на Несебер Николай Димитров пред апелативния спецсъд, който решава дали да го пусне на свобода. Тричленният съдебен състав с председател шефът на апелативния спецсъда Георги Ушев ще обяви решението си в 18,30 ч.

Николай Димитров, който в неделя бе избран за четвърти мандат с 8081 гласа, е сочен от прокуратурата като лидер на престъпна група за купуване на гласове.

Заедно с него обвиняеми са Георги Георгиев, Петър Тодоров, Константин Лефтеров и Атанас Япаджиев. С изключение на Япаджиев, който не успя да се пребори за кметското място в Св. Влас, останалите са избрани за общински съветници.

Пледоариите на прокуратурата и адвокатите продължиха повече от 4 часа.

Според прокуратурата още преди основният свидетел Димитър Балинов да се обърне към органите, обвиняемите са го потърсили. Това станало в края на август.

Той доброволно предал 7700 лева, които му били дадени от Георгиев. Балинов провел и няколко срещи с Тодоров и Георгиев. Веднъж се видял и с кмета на Несебър. Обвинението сочи, че парите били предназначени за избиратели от малцинствата. За един глас трябвало да се плати по 100 лева. На кмета му трябвали 400 гласа.

“Никога не съм се срещал с Балинов. Винаги съм бил придружаван от колеги от предизборния офис, за да няма провокации”, обясни Димитров.

“В показанията си разпитаните свидетели са казали, че са гласували за Димитров и на предишните избори без пари", посочи адвокатката му Ина Лулчева. Повече от час тя обясняваше, че престъпленията срещу избирателните права на гражданите са от компетентността на районните прокуратури и градска прокуратура.

“Ако Димитров остане в ареста ще видите проблем къде ще се закълне кметът на Несебър и общинските съветници”, посочи Татяна Дончева. Тя е адвокат на Лефтеров и Япаджиев.

Намери своя кмет
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гаджето на нападетеля на ЦСКА Али Соу се разсъблече насред полето. 19-годишната Габриела позира с оскъдно облекло в поредната си предизвикателна фотосесия. Красавицата е облечена в нещо като бански, а пишните и форми преливат от него. Тя и Соу са задно от няколко месеца, а връзката, изглежда, се отразява добре на нападателя

Международен дебют като писател тихомълком е направил Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Напук на трите си присъди и издирването от Интерпол, кокаиновият крал успява да преведе на английски и да издаде автобиографията си "Съзирам душата на България". Произведението вече се предлага в специализирани сайтове за книги из цял

По-висок от майка си вече е синът на Даниела Серданова, видя "България Днес". Младежът стърчи почти с глава над първата Мис ЦСКА. Двамата се разходиха из централните столични улици, а след това свършиха важна работа, свързана с документи. Снимки: България