Лидия Йорданова, “Екзакта Рисърч Груп”: Фандъкова е фаворит за балотажа

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7740395 www.24chasa.bg

Кандидатите на ГЕРБ ще получат значителна преднина пред опонентите си на балотажите и в Пловдив, Варна и Сливен

Местният вот отправя предизвикателства към десните лидери

Ако нещо се пропуква на тези местни избори, то е претенцията на БСП да бъде основна алтернатива на управляващите в регионите. В същото време влиянието на десницата нараства и част от десните избиратели вече се припознават в нови политически субекти извън досегашните десни формации.

Прогнозата на “Екзакта Рисърч Груп” за първия тур на изборите в столицата бе за несимволична преднина от около 10% на Йорданка Фандъкова пред Мая Манолова. Нагласите за балотажа, които не коментирах преди първия тур, са такива, че на балотажа преднината на Йорданка Фандъкова ще се запази и резултатът ѝ вероятно ще расте. Вотът на десните избиратели в столицата и в други големи градове едва ли ще повиши чувствително шансовете на опонентите на ГЕРБ.

Кандидатите на ГЕРБ ще получат значителна преднина пред опонентите си на балотажите в София, Пловдив, Варна и Сливен. Залогът на вота във Варна расте и заради възгледите на опонента на Иван Портних.

Детайлният прочит на резултатите в Русе показва, че Диана Иванова има ресурс да повиши подкрепата си за балотажа.

Намери своя кмет
  • Слава богу, поне банките са здрави

    Слава богу, поне банките са здрави

    Въпреки сравненията, които мнозина са склонни да направят с последната световна финансова криза, сега ситуацията се различава по нещо коренно различно. Преди 10 години банковата система бе изпаднала в колапс, трезорите преустановиха отпускането на кредити, много бизнеси пострадаха от това и дълго не можеха да се възстановят
  • Доказано! Истината тук!

    Доказано! Истината тук!

    Сляпата вяра в безумни “новинарски” сайтове е опасна. Заглавия само от главни букви не трябва да се превръщат в стандарт РЯДКО се обръщам към читателя с призив. Аз самият рядко откликвам позитивно на публични призиви, защото искрено не обичам да ми казват какво да правя – поредният признак, че въпреки опитите си не съм излязъл от пубертета