5,16% е избирателната активност в София

https://www.24chasa.bg/novini/article/7743346 www.24chasa.bg

5,16% е избирателната активност в София към 10 ч. Правото си на глас вече са упражнили 54 974 софиянци, съобщиха от ОИК - София.

Избирателната активност днес е малко по-ниска от тази на първия тур - тогава към 10 ч тя е била 5,84%.

Най-висока е избирателната активност в районите "Панчарево" и "Нови Искър" - 8,35% и 8,19%. Най-малко са отишли да гласуват в районите "Сердика" - 3,96% и "Подуяне" - 3,97%.

Днес софиянци избират кмет на града и кметове на 22 района.

Намери своя кмет
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Валентинова е завършила поп и джаз пеене в НБУ като ученичка на поп и джаз певицата Стефка Оникян. През 1999 г. е носителка на втора награда за млад/нов изпълнител на последния официално проведен "Златен Орфей". Има още куп престижни призове. Надя е главен вокалист на хеви-метъл групата "Гранулом", Разполага с 12 различни бленди на гласа си

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска

Само 10 години изкара зад решетките касапинът Красимир Самарджийски, който наръга 42 пъти жена си Анна с джобно ножче! Ревнивият убиец получи 20 г. затвор, но с добро поведение успява да си спести половината наказание. Това става ясно от определение на съдия Петя Крънчева от Софийския градски съд, научи "България Днес"