Избирателната активност в Смолянска област дообяд достигна 26.08%

https://www.24chasa.bg/novini/article/7743559 www.24chasa.bg

Избартелната активност в Смолянска област, където се провеждат балотажи за избор на кметове на 3 общини и 11 кметове на кметства към 12.30 часа е 26.08%.В община Смолян, където се провежда балотаж за кмет на община и за кмет на село Виево, избирателната активност е 21.71%. Гласували са 7 379 от общо 33 988 избиратели.

Общините Баните и Чепеларе, където се провежда балотаж за кмет на община, отчитат по обяд висока избирателна активност. Към 12.30 ч. в община Баните са гласували 38.86% от всички 3791 избиратели. В общината се провежда и балотаж за кмет на село Оряховец. Там се гласува за един кандидат, след като досегашният кмет Невен Белчев се отказа от балотажа и в бюлетината негово име е зачеркнато.

В община Чепеларе отчитат към този час 34.62% или 2128 гласували от общо 6 146 избиратели. Там се провежда както балотаж за кмет на община, така и балотаж за кмет на село Забърдо.

Активността в община Рудозем, където се провежда балотаж в две села - най-голямото село Чепинци и Сопотот, е 36.73%. В община Златоград балотаж има в село Старцево, а избирателната активност е 33.23%.

В община Девин се провеждат балотажи за кметове на селата Триград, Беден и Брезе. Избирателната активност там е 35%. В община Доспат балотаж се провежда за кметове на селата Късък и Змейца. Избирателната активност е 25.62%.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Малки и големи кукери прогониха злите сили в Елин Пелин. Групи от общинското градче и близките села Лесново и Ноевци бяха сред най-атрактивните участници в събитието, събрало хиляди зрители в слънчевия февруарски уикенд. Четвъртото издание на кукерския фестивал събра на едно място над 1800 участници

Сценаристът Христина Апостолова си направи музикална разходка в столицата, видяха папараците на "България Днес". Съпругата на Евтим Милошев сложи тапите в ушите, усили любимата си песен и започна да крачи по-смело и в по-добро настроение по софийските улици. СНИМКИ: БЪЛГАРИЯ

С черни очила, клюмнала шапка, съвсем неглиже и с любимото куче се разхожда из центъра на столицата Ники Илиев, видя зоркото око на "България Днес". Актьорът видимо е позаслабнал и с немалко бели косми на брадата. Къде отиде онзи красавец, мечта за немалко