Посрещнаха със заря и "О соле, мио" Здравко Димитров (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7744416 www.24chasa.bg
Анести Тимчев, ръководил на програмата на Димитров, го посрещна.

С възгласи "Зико" и "Победа" посрещнаха Здравко Димитров в изборния му щаб. Екипът го изненада с импровизирана заря. Още с появата на новия кмет на Пловдив хората му излязоха навън и започнаха да ръкопляскат. Един след друг се втурнаха да го прегръщат и да му честитят.

"Тук има настроение. Личи си - който е работил, се радва", бяха първите думи Димитров. Той спечели балотажа със Славчо Атанасов с огромна разлика от над 18% според "Алфа рисърч". В същото време кандидатът на НФСБ и ВМРО даваше интервюта за националните телевизии пред общината. "В Пловдив до последно няма да се знае кой ще бъде кмет", настояваше Атанасов.

За хората на Зико обаче беше ясно, че техният човек е победителят. Еуфорията се пренесе вътре в щаба, където през прозорците можеше да се види как прегръщат и целуват Зико. Мощният глас на тенора Ивайло Михайлов се понесе с акапелно изпълнение на "О соле, мио". Вдигаха се наздравици, поздравленията към Димитров не спираха. После Михайлов подхвана "Многая лета" и всички запяха с него, включително и Димитров.

Според присъствали Димитров благодарил на хората, които през цялата кампания са били неотлъчно до него. Над 360 срещи с повече от 20 000 избиратели е провел той по време на обиколките си в града. Не пропуснал да благодари на премиера Бойко Борисов за доверието и на ГЕРБ за подкрепата.

Димитров благодари на екипа си.
Димитров благодари на екипа си.