Висшето училище по сигурност и икономика е сред лидерите в България

https://www.24chasa.bg/novini/article/7749628 www.24chasa.bg

ВУСИ е с отлични акредитационни оценки

Висшето училище по сигурност и икономика е сред най-престижните вузове в страната, което подготвя висококвалифицирани експерти в три професионални направления – „Национална сигурност“, „Икономика“ и „Администрация и управление“. ВУСИ обучава студенти в образователно-квалификационните степени „бакалавър“, „магистър“ и „доктор“. Учебните програми са актуализирани и изцяло съобразени с нормативите на Министерството на образованието и науката, както и с изискванията на работодателите. От учебната 2019/2020 година ВУСИ откри нови, перспективни специалности, които разширяват богатото портфолио от лекционни курсове. Те са детайлно обсъдени с експерти по сигурността и представители на бизнеса, които потвърждават търсенето на специалисти именно с такива профили. Учебните планове са разработени в съответствие с изискванията на международните стандарти и осигуряват високо ниво на практически умения.

Ръководството е убедено, че търсенето на дипломирани експерти от страна на частните компании и държавните институции ще бъде много голямо, защото знанията, които студентите придобиват в процеса на обучение, са ключови за бъдещата им кариера“, заяви ректорът на вуза проф. д.п.н. Георги Манолов. Той уточни, че високото качество на обучението е гарантирано от изключителния академичен състав от ерудирани преподаватели в отделните направления. „Във ВУСИ работят доказани професори, доценти, доктори на науките, доктори и асистенти, които със своята подготовка формират специалисти за нуждите на националната сигурност, икономиката и управлението“, каза проф. Манолов.

Студентите на ВУСИ се обучават в нова, свръхмодерна учебна база, разположена на бул. „Кукленско шосе“ 13 в Пловдив. Базата се състои от 4 самостоятелни корпуса, които включват аула, 6 големи аудитории, супермодерна заседателна зала, 12 семинарни и 4 компютърни зали, 2 лингвистични кабинета, библиотека, кариерен център, конферентна зала, собствен издателски комплекс и др. Тук функционират и единствените по рода си в България специализирани зали по бойни изкуства, криминалистика, хотелиерство, ресторантьорство и др.

Висшето училище по сигурност и икономика има отлична оценка и максимална, шестгодишна, институционална акредитация от Националната агенция за оценяване и акредитация (НАОА) към Министерския съвет на Република България (Протокол № 16 от 8.06.2017 г.).

Наличието на акредитация от специализиран държавен орган, какъвто е НАОА, е необходимо условие за легитимността на всеки вуз в страната. Тя гарантира, че учебната, научноизследователската и художественотворческата дейност на ВУСИ отговарят изцяло на нормативните изисквания.

Висшето училище по сигурност и икономика получи пълен набор от отлични акредитационни оценки и на програмните акредитации на професионалните направления „Национална сигурност“, „Икономика“ и „Администрация и управление“. НАОА присъди максимални, шестгодишни, срокове на валидност на акредитациите в съответствие с чл. 79, ал. 4 от Закона за висшето образование. По този начин ВУСИ затвърди лидерската си позиция на престижен образователен и научен център, предоставящ високо ниво на учебния процес в съвременна технологична база. „Постигнахме изключителни резултати, които потвърдиха системната ни и задълбочена работа, както и далновидността на ръководството на вуза“, заяви ректорът на вуза проф. д.п.н. Георги Манолов. Той допълни, че отличните оценки до голяма степен се дължат и на перфектната комуникация с представители на държавните институции и бизнеса, които високо ценят кадрите на ВУСИ и веднага ги наемат на работа. На практика няма млади хора, които да не се реализират на пазара на труда, при това на ръководни позиции, а някои започват и собствен бизнес, подчерта проф. Манолов. Показателни са и заплатите, които взимат дипломираните студенти на вуза. Те са по-високи от средните за региона, като за направление „Икономика“ облагаемият доход на завършилите е над 1480 лв.; за направление „Национална сигурност“ надхвърля 1146 лв.; за направление „Администрация и управление“ е повече от 1160 лв.

ВУСИ е желан и предпочитан партньор и има договори с повече от 30 чуждестранни и български университета. Вузът сключи споразумения за сътрудничество с редица авторитетни международни и български организации, с държавни учреждения и водещи частни компании, пълноправен член е на браншови структури и т.н.

Във Висшето училище по сигурност и икономика функционира Кариерен център, който подпомага професионалното ориентиране и кариерното развитие на студентите, докторантите, специализантите и др. Чрез него се развиват връзките и сътрудничеството между младите хора с бъдещите работодатели от съответните организации. Центърът поддържа близки отношения и с други подобни звена за професионално ориентиране и кариерно развитие.

ВУСИ прилага социална програма, която е без аналог в частното висше образование в България. Тя подпомага образователния процес на младежи в неравностойно положение; на такива от семейства на полицейски служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг; на военноинвалиди. В нейния обхват попадат самотни и многодетни майки, предоставили изискуеми документи; лица с намалена работоспособност в резултат на болест или нараняване; студенти с отличен успех. До момента по нея напълно безплатно са обучени 18 деца в неравностойно положение и лишени от родителски грижи; безплатно са приети 7 деца на служители на МВР, загинали при изпълнение на служебния си дълг; раздадени са 78 стипендии за отличен успех; на 451 студенти с тежки заболявания са намалени таксите от 20 до 50 на сто.

Във ВУСИ се провеждат и квалификационни курсове, свързани с придобиването на допълнителни теоретични и практически умения. Те са от ключово значение за бъдещата професионална кариера на всички, които ги завършат успешно. Атрактивните квалификационни курсове са предназначени не само за студенти на ВУСИ, а и за такива от други университети; за мениджъри и служители на фирми; за желаещи да имат собствен онлайн бизнес; за безработни и хора, които търсят допълнителни доходи. Лекционните занятия се водят от висококвалифицирани преподаватели, а придобитите знания и умения дават възможност за бърза и безпроблемна реализация на конкурентния пазар на труда.

През академичната 2019/2020 учебна година Висшето училище по сигурност и икономика продължава възходящото си развитие, като предлага на студентите модерно обучение, висококвалифицирани преподаватели и съвременна технологична база.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кафява мечка и нейните мечета, заснети в Централна Стара планина, показаха във видео от Дирекция "Национален парк Централен Балкан". Любопитното видео е озаглавено "Да живееш на високо" и проследява разходката на мечките из планината, като малките уверено се катерят по скалите и подскачат около едрия хищник

Треньор №1 на ХХ век на България Димитър Пенев представи биографичната си книга "Стратега" в Плевен. Човекът, извел националния ни отбор до четвъртото място на световното първенство в САЩ през 1994 година, беше уважен от кмета на града Георг Спартански и някои от легендарните спортисти на града - футболистът Пламен Гетов и баскетболистът Цветан

Жан-Клод Ван Дам е герой не само в екшън филмите, но и в живота. Холивудската звезда го доказа с последната си постъпка - успя да убеди институциите в България и Норвегия да спасят живота на 3-месечната Рая. Кученцето беше заплашено от евтаназия, защото се оказа, че е пристигнало в скандинавската страна с фалшив паспорт