Борисов събира кметовете на ГЕРБ на национална среща утре

https://www.24chasa.bg/novini/article/7850118 www.24chasa.bg
БОЙКО БОРИСОВ

В Пазарджик поискаха оставка на областния лидер - кандидатът им не стигна дори до балотаж

Всички току-що избрани кметове на ГЕРБ ще излязат на една сцена утре. Лидерът на партията и премиер Бойко Борисов събира новия отбор в местната власт в столичното кино “Люмиер”, където всеки от градоначалниците ще бъде представен на сцената.

Очаква се да се съберат над 140 кметове от цялата страна - областни и общински, както и районните кметове от София, Варна и Пловдив.

След тържествената част обаче следва сериозната - управляващите ще направят своя вече по-подробен анализ на изборните резултати, на успехите и пропуските в кампанията.

Борисов вече каза тежката си дума - ще има основно прочистване от такива местни лидери, които са се превърнали в деребеи и заради които ГЕРБ загуби в Благоевград, Сандански и др. Местните лидери там подадоха оставки, както и екипът в Русе, където организацията се цепна преди вота.

В отворено писмо до Изпълнителната комисия на ГЕРБ пък вчера учредители на партията в Пазарджик поискаха смяната на областния председател Найден Шопов. Причината отново е лошото представяне на изборите в региона, за което винят него. Напомня се и че ГЕРБ е претърпял поредния провал в кметската надпревара за областния център - кандидатът на паритята остана 3-и.

От 22 областни центъра през 2015 г. тази есен ГЕРБ спечели 17. Ръст с 10 има при общинските кметове - сега са 140. Партията спечели най-много общински съветници в страната общо - 1807-ма.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки

В петък вечерта е починала 52-годишна жена, която бе приета във врачанската МБАЛ “Христо Ботев” с перфорация на червата. За нейния случай разказа местната медия "Зов нюз", която твърди, че пациентката в продължение да почти 10 дни е била лекувана по телефона от своя личен лекар. Болната жена позвънила на джипито си и му обяснила

Двама души са убити, а други седем - ранени, след нападение с нож в град Роман сюр Изер, Югоизточна Франция. Единият от ранените е с опасност за живота. Според официални данни на властите в града, мъжът е от Судан и е искал да получи убежище във Франция. Той е влязъл в местна месарница, взел е нож от тезгяха и с викове “Аллах Акбар” атакувал