Франция обяви план, с който да си върне контрола върху имиграцията

https://www.24chasa.bg/novini/article/7852380 www.24chasa.bg
Френският премиер Едуар Филип СНИМКА: РОЙТЕРС

Френският премиер Едуар Филип заяви, че правителството му иска да си върне контрола на националната миграционна политика и представи редица мерки в тази област, включително квоти за икономическите имигранти, предаде Франс прес.

"Общата насока на действията ни е суверенитетът. Искаме да вземем решения по отношение на приема и интеграцията и да осигурим справедлив баланс между правата и задълженията", заяви Филип, цитиран от БТА.

Сред мерките на правителството са квоти за имигрантите в някои професионални сектори, период на изчакване за кандидатите за убежище преди да получат достъп до държавно финансирано здравеопазване, по-сурови мерки срещу незаконната имиграция.

"Няма да променяме нещата със събирането на семействата, но се борим с всички измами, включително тези при събиранията на семейства", заяви вътрешният министър Кристоф Кастанер. Той обеща да бъдат отворени три нови центрове за задържане на мигранти и 16 000 нови места за прием на бежанци.

Кастанер съобщи също, че нарушаващите хигиенните норми неофициални бежански лагери в североизточната част на Париж, където има между 1500 и 3000 души, ще бъдат евакуирани преди края на годината.

В същото време Франция си е поставила за цел до 2027 г. да привлече 500 хиляди чуждестранни студенти спрямо сегашните 325 хиляди.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Да вдигнем самолета, пардон, имунитета. В тази ситуация изловиха топпапараците на "България Днес" шефа на новините на Би Ти Ви Венелин Петков. В столичен супермаркет Петков натовари пазарската количка само с пресни плодове и зеленчуци. Тв звездата през цялото време бе с маска, въпреки че около него нямаше други клиенти

Арти е върната в природата, построиха й истинско жилище Иво АНГЕЛОВ Женски язовец изненадващо беше открит в строеж в центъра на София. Стресираното животно няколко дни е живяло сред прахоляк и бетон, преди да бъде спасено и върнато обратно в природата. "Когато получихме сигнала за язовец в огромен строеж, направо не повярвахме

Проф. Герджиков също ще се хвърли в бодиарта Надя Панкова Коронавирусът ще изгрее върху едно от най-изваяните тела на България. Художникът и майстор на бодиарта Иван Яхнаджиев ще изрисува символа на най-известната болест на света върху гърба на красивата ММА-шампионка Изабел Христова. На изложбата "АнтивирусНо" в сряда в столицата