Франция обяви план, с който да си върне контрола върху имиграцията

https://www.24chasa.bg/novini/article/7852380 www.24chasa.bg
Френският премиер Едуар Филип СНИМКА: РОЙТЕРС

Френският премиер Едуар Филип заяви, че правителството му иска да си върне контрола на националната миграционна политика и представи редица мерки в тази област, включително квоти за икономическите имигранти, предаде Франс прес.

"Общата насока на действията ни е суверенитетът. Искаме да вземем решения по отношение на приема и интеграцията и да осигурим справедлив баланс между правата и задълженията", заяви Филип, цитиран от БТА.

Сред мерките на правителството са квоти за имигрантите в някои професионални сектори, период на изчакване за кандидатите за убежище преди да получат достъп до държавно финансирано здравеопазване, по-сурови мерки срещу незаконната имиграция.

"Няма да променяме нещата със събирането на семействата, но се борим с всички измами, включително тези при събиранията на семейства", заяви вътрешният министър Кристоф Кастанер. Той обеща да бъдат отворени три нови центрове за задържане на мигранти и 16 000 нови места за прием на бежанци.

Кастанер съобщи също, че нарушаващите хигиенните норми неофициални бежански лагери в североизточната част на Париж, където има между 1500 и 3000 души, ще бъдат евакуирани преди края на годината.

В същото време Франция си е поставила за цел до 2027 г. да привлече 500 хиляди чуждестранни студенти спрямо сегашните 325 хиляди.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Забързано всекидневие има журналистката Маргарита Михнева, видя зоркото око на "България Днес". Телевизионерката е забелязана да чака тролей на столичния булевард "Г.С. Раковски". Заради липсата на достатъчно време, докато седи на спирката, Михнева похапва храна, която вади от чантата си. Веднага след като пристига тролеят

Драмата с изчезването на дупничанина Янек Миланов излезе извън пределите на България. За най-вероятното отвличане на 43-годишния мъж подробно разказа френският в. "Льо Монд". Материалът за часове е разпространен в десетки чужди сайтове, включително в бивши френски колонии, сред които Мадагаскар. Текстът със заглавие "В България брат е изправен

С електронна гривна за проследяване е закичена Маринела Арабаджиева, научи "България Днес"! По разпореждане на шефа на апелативния спецсъд, съдия Георги Ушев, бизнес дамата остава вкъщи под домашен арест, но със специалното устройство, за да е сигурно, че няма да се укрие. Темида се смилява над нежната половина от милионерското семейство заради