Българският потребител умее да разпознава прясното от размразеното свинско месо

https://www.24chasa.bg/novini/article/7856522 www.24chasa.bg

„Купувам и консумирам свинско месо. Ясно е, че се внася, защото българското производство не може да задоволи родния пазар“, казва Мирослав Найденов, бивш министър на земеделието и храните, пред Нова тв. Той уточнява, че цената е по-висока, но това се дължи на свинската чума, която нанесе щети в световен мащаб. Според него размразеното свинско месо се различава по консистенцията и по това, че цвета му не е толкова розов, а българският потребител е обучен да го разпознава. "Няма основания за тревога", категоричен е Найденов.

„Много е скъпо да се складира месо. Докато се държи в хладилници, някой трябва да му плаща ток“, казва Богомил Николов, председател на асоциация „Активни потребители“. "България е малък пазар, ние нито можем да повлияем на цената, нито да наложим тенденции", допълва Найденов.