Българският потребител умее да разпознава прясното от размразеното свинско месо
09.11.2019 08:24; 24 часа„Купувам и консумирам свинско месо. Ясно е, че се внася, защото българското производство не може да задоволи родния пазар“, казва Мирослав Найденов, бивш министър на земеделието и храните, пред Нова тв. Той уточнява, че цената е по-висока, но това се дължи на свинската чума, която нанесе щети в световен мащаб. Според него размразеното свинско месо се различава по консистенцията и по това, че цвета му не е толкова розов, а българският потребител е обучен да го разпознава. "Няма основания за тревога", категоричен е Найденов.
„Много е скъпо да се складира месо. Докато се държи в хладилници, някой трябва да му плаща ток“, казва Богомил Николов, председател на асоциация „Активни потребители“. "България е малък пазар, ние нито можем да повлияем на цената, нито да наложим тенденции", допълва Найденов.
-
На 25 януари рожден ден имат
-
Стоян Желев: Автомобилният пазар ще се възстанови най-рано през 2023 г.
-
Хю Лори като най-лошия човек на света
-
Котката различава най-добре синия и зеления цвят
-
121 нови заразени с коронавирус - 10% от тестваните, 180 излекувани
-
Полският президент призова ЕС да засили санкциите срещу Русия заради Навални