Роботите ще утроят производството през 2020 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/7857450 www.24chasa.bg
СНИМКА: bulgarian.cri.cn

Предполага се, че роботите ще поемат 45% от производствените работи през 2020 г., което ще утрои сегашните количества, базирайки се на технологичния пробив и по-силното сътрудничество с чужбина, заявиха експерти на Световната среща на върха за сензорни технологии.

Около 13 технологии, като облачни мрежи, интернет на нещата и изкуствен интелект, ще помогнат за ускоряването на пълната дигитализация на производствения сектор, каза Чън Сянли, член на Националната академия по инженеринг на САЩ по време на откриването на срещата в гр. Джънджоу, провинция Хънан, предава bulgarian.cri.cn.

Над 150 компании и научноизследователски институти от страната и чужбина, сред които Siemens, Microsoft, и Китайската национална петролна корпорация, представиха най-новите си постижения в иновациите на изкуствения интелект, промишлените роботи и сензорни приложения.

В ерата на информацията сензорите играят важна роля за насърчаването на индустриалната трансформация, модерната отбрана и по-добрия живот. Интелигентните сензори са важна част от технологиите за отбрана като дронове, ракети, военни превозни средства, особено системите за вътрешна и външна сигурност, твърдят китайските експерти.

Производството на индустриални роботи в Китай достигна 148 000 броя през 2018 г., което е 38% от общия им брой в света. Прогнозите на Международната федерация по роботика са до 2021 г. роботите в Китай да бъдат повече от 130 на 10 000 души.