Опасно време в САЩ

https://www.24chasa.bg/novini/article/7860996 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Арктически фронт в Съединените Щати може да подобри рекорди за ниски температури. Десетки милиони американци се готвят за температури под нулата днес, след като вчера снежна покривка затрупа части от няколко щата. Властите в Мичиган заявиха, че лошото време може да е причинило катастрофа, отнела живота на трима и ранила един, предава БНР.

Във втората седмица на ноември, американци в Средния Запад бяха изправен пред условия, характерни за януари. На места в Илинойс регистрираха 15 см снежна покривка, в Чикаго бяха отменени около хиляда полета. Зимните условия на летището О‘Хеър доведоха до излизане на самолет от пистата. Няма пострадали сред 38-те пътници и тричленния екипаж. Телевизионни кадри показаха и закъсали по магистрали шофьори по опасни за предвижване заледени пътища.

Снеговалежът намаля в следобедните часове в понеделник, но синоптиците очакват днес температурите да паднат до - 6 градуса. Това е рекордно ниско за сезона.

За подобни арктически условия се готвят поне 50 милиона американци. Предупреждения за опасно зимно време са издадени за огромна територия разпростираща се от Оклахома до Мейн.