Експериза ще установи има ли симпатично мастило на бюлетини в с. Копривлен

https://www.24chasa.bg/novini/article/7861561 www.24chasa.bg

Административен съд -Благоевград даде ход на делото, образувано по жалба на Ангел Зайков, кандидат за кмет на кметство село Копривлен, община Хаджидимово срещу решението на ОИК Хаджидимово, с което е обявен за избран на първи тур за кмет на кметство село Копривлен – Лъчезар Банев. Жалбоподателят оспорва действителността на отчетените от секционните комисии бюлетини.

След като изслуша страните по делото, съдът откри производство по оспорване истинността на протоколите на СИК № 11 и СИК № 12 в село Копривлен, както и на протокола на ОИК Хаджидимово по решението за избор на кмет на кметство Копривлен. Съдът допусна оглед , проверка и преброяване на недействителните бюлетини, подадените в секция 011, в която СИК протоколът е подписан с особено мнение от всичките членове на комисията.

В съдебна зала беше отворен чувалът с изборни книжа от СИК № 11 и бяха прегледани 150 бюлетини, отчетени от комисията като "неличащи". Съдът разпореди изготвяне на съдебно-техническа експертиза на тези бюлетини.

Следващото заседание по делото е насрочено за 18.11.2019 г. 

Жители на селото се оплакаха, че най-вероятно в едната секция е имало химикал със симпатично мастило. Твърдят, че по бюлетините имало следа от натискане, но не и мастило, заради което те били обявени за недействителни.