ГЕРБ за Изборния кодекс: Hяма нужда от поредната анкетна комисия

https://www.24chasa.bg/novini/article/7862171 www.24chasa.bg
Даниела Дариткова СНИМКА: Архив

Не смятам, че се налага да създаваме поредната анкетна комисия. Правна комисия има достатъчно правомощия и ние сме заявили готовност да обсъждаме промени в изборното законодателство, но това може да се случи, след като имаме официалните доклади от ЦИК за тези избори, за да можем да се позовем на проблемите, които те са установили.

Това каза шефката на депутатите от ГЕРБ Даниела Дариткова пред журналисти в парламента по повод на сутрешната среща на парламентарно представените партии, на която ГЕРБ не присъства, но останалите се обединиха за промени в Изборния кодекс.

Разчитаме на официалните органи, все още има дела по отношение на законността на изборите в някои места. Смятаме, че прибързаното поведение в никакъв случай няма да бъде полезно за вземането на устойчиви и конструктивни решения в тази посока. Ще предоставим нашите предложения за промени на вниманието на колегите то опозицията. Разбирам, че госпожа Нинова е една амбициозна лидерка, която изпревари с тази среща даже президента Радев, но по отношение на изборните правила не бива да се бърза само, за да се обявиш за защитник на правилното изборно законодателство, отсече Дариткова.

Тя обясни, че ГЕРБ не са присъствали на срещата, защото още миналият петък тя била обявена да бъде от 14 ч., по време на извънредното заседание на парламента. По-късно тя била преместена в друг час, но според тях това били прибързано, а и несериозно да се прави, когато се гледа бюджета на НЗОК и ДОО.