10 месеца килия за шофьор от Лом, заловен два пъти да кара дрогиран

https://www.24chasa.bg/novini/article/7862304 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Районният съд – Лом одобри споразумение постигнато между Районна прокуратура и защитата на подсъдимия Н. Б. Н. за наказание 5 месеца лишаване от свобода заради управление на кола под въздействие на наркотици.

На 13 февруари т. г. към 18 часа 23 годишният Н. Б. Н. е бил спрян от служители на МВР в село Медковец, докато шофирал лек автомобил „Форд Фокус“. Проверката на водача с техническо средство показала, че управлява колата след употреба на наркотични вещества – тетрахидроканабинол. Пред съда Н. Б. Н. се призна за виновен и декларира, че по собствена воля подписва споразумение с прокуратура за пет месеца затвор, които ще изтърпи ефективно при първоначален общ режим. Съдът лиши подсъдимия и от правото да управлява МПС за срок от една година. Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

Районният съд – Лом приведе в изпълнение и предишно наказание, наложеното на Н.Б.Н. от Районния съд – Монтана отново за шофиране след употреба на наркотици. Съсът го наказал Н. Б. Н. с пет месеца лишаване от свобода със срок от 3 години И това наказание също да бъде изтърпяно ефективно при общ режим, постановиха магистратите.

Така 23-годишният безработен Н. Б. Н. ще изтърпи общо наказание от 10 месеца затвор.

Определението за приведеното в изпълнение условно наказание може да се обжалва или протестира в седем дневен срок пред ОС - Монтана.