Посланик Херо Мустафа покани Росен Желязков на визита в САЩ с акцент киберсигурността и 5G мрежата

https://www.24chasa.bg/novini/article/7863372 www.24chasa.bg
Министърът на транспорта Росен Желязков посреща новия посланик на САЩ в България Херо Мустафа

Двустранните отношения между България и САЩ бяха в основата на разговора между министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков и новия посланик на САЩ в България Херо Мустафа. Това съобщи пресцентърът на МТИС.

"От години работим много добре със САЩ, най-вече в областта на високите технологии, в услугите с висока добавена стойност и в споделените услуги", е заявил Росен Желязков. Дигиталната трансформация и новите технологии раждат предизвикателства пред всички държави за справяне с киберзаплахите. На срещата е била изразена готовност за сътрудничество в областта на устойчивото развитие на дигиталните инфраструктури.

Министър Желязков и посланик Мустафа са били категорични, че отношенията между България и САЩ се базират не само на съюзническите ни отношения в рамките на Алианса, но и на споделянето на общи ценности и перспективи. "Динамичната политическа и икономическа среда доказва, че имаме добро партньорство, което се измерва с реални резултати", е казал Росен Желязков. Министърът е представил пред посланика на САЩ и развитието по Трансевропейските транспортни коридори 8 и 10, както и общия проект с Гърция за изграждането на мултимодалния коридор Солун-Александруполис-Варна-Русе.

Посланик Херо Мустафа покани министър Росен Желязков на официална визита в САЩ, в която акцент ще бъде киберсигурността и развитието на 5G мрежата.
Посланик Херо Мустафа покани министър Росен Желязков на официална визита в САЩ, в която акцент ще бъде киберсигурността и развитието на 5G мрежата.

На разговорите министър Желязков е запознал посланик Мустафа с концесията на летището в София. Била е изразена увереността, че с успешното концесиониране на столичното летище, интересът на авиопревозвачите за директни полети между двете държави ще се увеличи.

Посланик Херо Мустафа е поканила министър Росен Желязков на официална визита в САЩ, в която акцент ще бъде киберсигурността и развитието на 5G мрежата.