Шефове на БФС в оставка водят съдебна битка кой да е ВРИД* на Боби Михайлов (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7863813 www.24chasa.bg

Часове след като Михаил Касабов бе вписан в Търговския регистър като временен президент на БФС, Йордан Лечков подаде жалба срещу избора му в съда.

“Уставът е категоричен, че първият вицепрезидент поема поста. Нито съм подавал оставка от поста, нито пък съм се отказал от това писмено по време на заседанието. Още тогава ги предупредих”, заяви Йордан Лечков.

Член 47 от устава третира заместването на президента. Той гласи:

Шефове на БФС в оставка водят съдебна битка кой да е ВРИД* на Боби Михайлов (Обзор)

Алинея 1: В случай на отсъствие на президента правомощията му се изпълняват от първия вицепрезидент или от друг вицепрезидент въз основа на упълномощаване.

Алинея 2: При подаване на оставка, установена несъвместимост по чл. 33, трайна невъзможност да изпълнява задълженията си или смърт, правомощията на президента се изпълняват от първия вицепрезидент, а при невъзможност или отказ от негова страна – от друг вицепрезидент, избран от ИК, до провеждането на конгрес.

Несъвместимостта по член 33 е:

Алинея 1: Президентът, членовете на ИК и председателите на постоянни комисии не могат да заемат длъжност в администрацията на БФС.

Алинея 2: Президентът не може да участва в ръководството на политическа партия, организация или движение, които осъществяват политическа дейност.

“Ще се консултирам с юристи какво се прави в такъв случай. Все пак има вписване. Ако ми дава права, ще свикам заседанието, на което да определим дата на конгреса”, заяви Михаил Касабов.

Лечков и Касабов са заедно в изпълкома от 14 години. На конгреса трябва да бъде избран заместникът на Борислав Михайлов, който подаде оставка след загубата с 0:6 от Англия и расисткия скандал на него.Михаил Касабов.

--------------------

*ВРИД - абревиатура на израза "временно изпълняващ длъжността"

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Джорджина Родригес иска още деца от Кристиано Роналдо. Тя даде специално интервю за "Ола", в което призна своите планове. "Моето желание да бъда майка е по-силно от всякога", сподели красавицата. В момента половинката на португалеца има тежката задача да се грижи за четири деца. Само 2-годишната дъщеричка Алана е родена от Джорджина

Отговорна за себе си и околните е примата на фолка Глория, видя "България Днес". Изпълнителката бе забелязана да бърза по задачи и ангажименти, като неизменно носи на лицето си предпазна маска. Гло слиза от колата си с маска и я сваля, след като излиза на въздух. За удобството си в градска среда певицата залага на удобен черен клин

Най-сексапилната италианска тенисистка Камила Джорджи стана тотална блондинка. Миньончето изглежда великолепно с новата прическа. До момента тя боядисваше косата с руси кичури, но е решила изцяло да смени своя външен вид. Хубавицата се надява да хване окото на някой нов кавалер, след като от доста време е без сериозно гадже