Наводнения и щети в Западна Гърция заради стихията Виктория (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7864472 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Наводнения в Западна Гърция предизвикват продължаващите проливни дъждове. Вълната от лошо време, придружена с валежи и силни ветрове, е наречена от синоптиците Виктория, съобщава "Катимерини", като се позовава на АНА-МПА, гръцката метеорологична служба и местни медии.

На остров Керкира (Корфу) някои пътища се превърнаха в реки, а на много места са регистрирани свлачища. Противопожарната служба е реагирала на десетки сигнали за паднали дървета по пътищата и за наводнени домове и магазини, предава БТА.

Лошото време предизвика прекъсвания на електроснабдяването и водоснабдяването, а в района на Гарица е спряно автомобилното движение, защото вълните са залели крайбрежния път.

Местните власти на Керкира са решили в сряда средните училища да останат затворени.

На остров Кефалония бурята също наводни пътищата, като се съобщава и за щети по жилищни сгради. През селищата Нифи и Агия Ефтимия преминаха потоци от кал и наносни материали и предизвикаха паника сред жителите. Четири къщи в Нифи са били затрупани от наноси, като се е наложило да се намеси противопожарната служба, за да бъде освободена една жена, блокирана в дома си.

Днес гръцката метеорологична служба очаква валежи и бури в континенталната част на страната, като лошото време постепенно ще се пренася и към островите в Егейско море.