Две агитки от по 100 души скандират под дъжда пред ВСС заради избора на Гешев

https://www.24chasa.bg/novini/article/7869032 www.24chasa.bg
Привържениците на Иван Гешев СНИМКА: Йордан Симeонов

Двете агитки - "за" и "против" избора на Иван Гешев за главен прокурор са блокирали движението по ул. "Екзарх Йосиф" пред сградата на Висшия съдебен съвет от сутринта, докато вътре кадровиците на съдебната власт водят дебат.

Привържениците на Гешев, организирани от сайта ПИК, са откъм Женския пазар, а противниците откъм Халите. И двете групи от по стотина души са на равно разстояние от сградата и скандират под дъжда.

"Гешев е позор", подхващат скандирания противниците, в чиито редици са членове на БОЕЦ, "Правосъдие за всеки" и фенове на Десислава Иванчева от "Зелен Младост".

"Гешев - прокурор", отвръщат привържениците.

За разлика от първото гласуване по-шумни са противниците, защото са оборудвани с уредба, от която звучи музика и по която се чуват гласовете на ораторите. Един говори как президентът Радев формално е върнал избора на Гешев, защото брат му е гард в НСО и го пази, друг призовава Радев да бъде подкрепен. Велислав Величков от "Правосъдие за всеки" казва, че повторното гласуване е предизвестено и Гешев ще бъде главен прокурор. Обвинява ГЕРБ, БСП и ДПС в съглашателство за избора и зове за митинг пред Министерския съвет в петък от 17,30 ч. 

В групата на привържениците на Иван Гешев този път няма оратори. Движението остава блокирано. За разлика от първото гласуване има по-малко полиция, блокираният периметър около ВСС е същия, но движението е далеч по-свободно.