ВСС гласува да продължи процедурата за Гешев, отхвърли искането на Панов за нова

https://www.24chasa.bg/novini/article/7869196 www.24chasa.bg
Сотир Цацаров и Лозан Панов СНИМКА: Йордан Симеонов

ВСС продължава процедурата за избор на главен прокурор.

Това решиха кадровиците с 20 гласа за и 4 против. Против продължаването бяха Лозан Панов, Олга Керелска, Цветинка Пашкунова и Атанаска Дишева.

ВСС стигна до това решение след двучасови дебати по процедурата. Много спорен въпрос беше как да формулират за какво да гласуват - дали че продължават процедурата за избор на главен прокурор или че се открива нова процедура, или пък се прекратява настоящата. Особено активна бе Атанаска Дишева, която настояваше да се открие нова процедура и да се прекрати сегашната.

Тя поиска нейното предложение да се гласува първо, защото е поставено първо по време.

"След като не се доверявате на моята процедурна преценка, доверете се на тази на Георги Чолаков", призова тя. Правосъдният министър възрази срещу процедурното й предложение. Мнозинството също го отхвърли с 20 гласа.

Логично е да гласуваме дали да продължи тази процедура, или не, опонира и Магдалинчев.

Дебатът дали да са две гласувания, или едно толкова се разгорещи, че в един момент кадровиците говореха, без да се изслушват, един през друг.
След като все пак  решиха да продължат процедурата, излязоха в почивка.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Защитни гащеризони срещу коронавирус ще дари фирма "АПОЛО" на правителството на Ливан. След трагедията на 4 август тази година, когато мощен взрив разтърси столицата Бейрут и десетки хора загинаха, а хиляди бяха ранени, страната повече от всякога има нужда от международна подкрепа. В тежки времена на пандемия и последствията от трагедията "АПОЛО"

Майка мечта си има певицата Йоана Драгнева, видя зоркото око на "България Днес". Изпълнителката, която през 2019 г. роди за първи път, има силна подкрепа от майка си, която е неотлъчно до нея в отглеждането на дъщеричката й. Докато Драгнева разцъква из телефона си, майка й бута количката на бебето и го разхожда

Звездата на "Комиците" Васил Драганов не може да си почине и на плажа, видяха топпапараците на "България Днес". Дори на пясъка на Корал със семейството си комикът не успя да се отърве от фенове, след като вместо релакс с бира в ръка Драганов се наложи да прави селфита с малчугани и почитатели с телефон в ръка