Джамбазки: Може да се наложи да връщаме милиони от АМ "Струма"

https://www.24chasa.bg/novini/article/7871197 www.24chasa.bg
Ангел Джамбазки СНИМКА: Архив

Петиция в Европарламента от 2018 г. за спирането на участъка от магистрала „Струма”, минаващ през Кресненското дефиле, ще бъде гласувана следващата седмица в Брюксел. Евродепутатите ще избират между това дали тя да бъде затворена или да остане.

„Една група изнудвачи с българско гражданство, които са маскирани като зелени организации, а всъщност са едни зелени изнудвачи, се опитват да попречат на построяването на магистрала „Струма” през дефилето, защото техният проект беше по-различен”, обясни Ангел Джамбазки, цитиран от Нова тв

„Те работят за чужд интерес, опитвайки се да прокарат друг проект, свързан с прокопаването на тунел, където отново са техните грантови интереси. Свидетели сме на зелено изнудване”, допълни Джамбазки.

Той обясни, че ако това искане бъде прието, всяко едно българско семейство ще трябва да плати между 2500 и 3000 лв. компенсация за тези разноски. България ще трябва да върне средствата, изразходени за магистрала „Струма” до този момент, както и да доплати остатъка, който трябва да бъде вложен в изграждането й, сподели Ангел Джамбазки.

Гласуването другата седмица ще бъде публично, където той предполага, че ще има и българско участие.

Според евродепутата в интерес на България е тази петиция да бъде затворена и всичко около нея да приключи.