Бандити спукаха гума на бизнесмен от София и отмъкнаха току-що изтеглени 150 бона от колата му, докато я сменя (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7871604 www.24chasa.bg

Двама бандити откраднаха чанта със 150 хил. лв. от колата на столичен бизнесмен в четвъртък. Това е рекордна плячка на апашите, които проследяват набелязаните жертви, пукат гумите на колите им и ги обират, докато ги сменят.

Мъжът изтеглил крупната сума от банка в кв. “Лозенец” минути преди това. Потеглил с автомобила, но скоро усетил, че гумата му е спукана. Отбил и извадил инструменти, за да я смени. Докато работил наведен, оставил колата си отключена. Когато приключил със смяната на гумата, забелязал, че чантата с парите на предната седалка липсва. Видял двама души да тичат по улицата и се обадил в полицията.

Мъжът има легален бизнес и парите му са чисти, научи “24 часа”. Както е по закон, 5 дни по-рано той заявил в банката, че ще тегли 150 000 лева.

В четвъртък следобед паркирал колата си пред клона, влязъл вътре, а в това време гумата на колата му била спукана.

След сигнала столичните криминалисти веднага започнали разследване. Прегледани са записи от камерите на банковия клон, които снимат към паркинга. Работи се по версията, че информацията към обирджиите е подадена от служители на банката, които са знаели за предстоящото теглене на крупната сума. Бизнесменът е разпитан с кого е споделял за заявените пари. Проверява се също дали мъжът не е инсценирал обира.

Това не е единственият случай на обран шофьор, на когото гумата е спукана малко преди това.

През август 65-годишен мъж от Шумен спрял по същата причина, а през това време апаши откраднали от предната седалка 1400 лв., телефон и очила.

Подобен случай имаше и през м.г. в Благоевград. Тогава мъж олекна с 10 хил. лв. оборотни пари на фирма, които трябвало да внесе в банка. Оказало се, че гумата му не е спукана, а умишлено спадната след отвъртане на винтила. В Ботевград пък имаше 3 случая, при това пред един и същи магазин. Обирите станаха през 2012 г., а всички коли бяха с надупчени от нож гуми. Кражбите обаче бяха от по 200 лв.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Чалгата вече няма да бъде същата! Една от емблемите на родния попфолк в последните години - Фики Стораро, обяви, че рязко сменя стила на музиката, в която ще се изявява. 25-годишният изпълнител е популярен сред феновете си с по-ориенталските ритми, но сега е взел решението тотално да промени имиджа си на чалгаджия

На съд заради схема с еврофондове отива съпругата на скандалния общински съветник от Стамболийски Атанас Мавродиев, обявиха от прокуратурата. Любопитно е, че престъплението, извършено от Стоянка Мавродиева, е буквално същото като това на мъжа й, стартирал кариерата си в политиката от името на патриотите

Под домашен арест е освободен банковият обирджия Константин Чапкънов, най-малкият от тримата синове на големия скулптор Георги Чапкънов-Чапа. Мярката на обвинения в престъплението е променена в по-лека от "задържане под стража", което му бе наложено, след като през февруари Константин бе заключен заради обир на банка в София