ТУ-Варна стана домакин на Международната конференция „Биомедицински иновации и приложения“ (BIA 2019)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7873560 www.24chasa.bg
Откриване на конференцията от проф. Венцислав Вълчев

На 8-9 Ноември, 2019 г. в Конферентна зала на Технически университет – Варна се проведе международната конференция International Conference on Biomedical Innovations and Applications (BIA-2019), организирана под патронажа на Ректора на ТУ-Варна, проф. Венцислав Вълчев, и със съдействието на IEEE Bulgaria Section и Bulgaria Section CAS/SSC Joint Chapter.

Конференцията бе приета с голям интерес от международната академична общност – бяха подадени заявки за доклади от 10 държави - Австралия, България, Великобритания, Гърция, Индия, Ирландия, Иран, Исландия, Румъния и Русия, разпростиращи се на три континента. След научно рецензиране, за участие в конференцията бяха допуснати 30 доклада, които представят оригинални разработки в областта на материалознанието, сензори и сензорни мрежи, средства и методи за пренасяне, кодиране, съхранение и обработка на сигнали и изображения, интернет на нещата, дигитализация на медицинска информация, прецизна образна диагностика, приложения на ИКТ технологиите в областта на биомедицината и здравеопазването.

Основен момент в програмата бяха два пленарни доклада представени от д-р Отилия Коксис (Otilia Koksis) от Университета в Патра, Гърция, и проф. Иван Ганчев от Университета в Лимерик, Ирландия. Основните проблеми, застъпени в пленарните доклади, са свързани със застаряването на населението в Европа, преодоляване на някой от нежеланите ефекти на стареенето и средствата за технологична подкрепа с чиято помощ възрастните да могат да останат по-дълго трудово ангажирани и с принос към обществото. Бяха представени усилията на международни консорциуми с цел внедряване на най-новите разработки и технологии свързани с развитието на изкуствения интелект и средствата за обмен и обработка на информация.

Конференцията предостави възможности за обмяна на идеи и опит в областта на биомедицината, комуникационна и компютърна техника, електрониката и ИТ иновациите, както и за създаване на по-тесни връзки между академичната общност и бизнеса.
Приетите и представени на конференцията доклади ще бъдат публикувани и индексиран в IEEE Xplore Digital Library и в Scopus.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бременната манекенка Лорин Гудман очаква дете от известен английски футболист. Тя забременяла от него след кратка тайна афера зад гърба на гаджето. 29-годишната сексбомба и пазеният в тайна играч били изненадани от новината, че ще стават родители след авантюрата си. Въпреки това двамата са решили да постъпят по най-правилния начин и да отгледат

Кучето Мон кани на пижамена работилница за мартеници в Пловдив! Малчуганите и техните родители ще могат да измайсторят благотворително сами своите мартенички и да ги закупят срещу минимално дарение от 5 лв. "За да се чувстват участниците като у дома си, ние ще бъдем по пантофи и пижами и всяко дете и родител, които участват в работилничките

Така желаното обединение на левскарите не издържа и седмица. Феновете на "сините" продължават да са разединени и пред угрозата клубът да изпадне във финансов колапс. Те не могат да се разберат дали да подкрепят собственика Васил Божков. Немалка част от привържениците искат да протестират срещу предложения от Валери Симеонов закон