ТУ-Варна посрещна делегатите от Националното представителство на Студентските съвети в Република България

https://www.24chasa.bg/novini/article/7873649 www.24chasa.bg

На 02.11.2019г. в Технически университет – Варна се проведе Общо събрание на Националното представителство на Студентските съвети в Република България.

Форумът беше открит с приветствие от ректора на Технически университет – Варна, проф. Венцислав Вълчев, който пожела на студентите да продължават да участват активно и целеустремено да допринасят за по-доброто взаимодействие между институциите. На срещата, водена от настоящия председател на НПСС - г-жа Яна Вангелова, присъстваха делегати от 24 университета от цялата страна, както и представители на домакина - Студентски съвет на ТУ - Варна.

В хода на дневния ред бяха обсъдени редица теми, свързани с дейността на Преставителството, основни политики, позиции и партньорства на организацията. Засегнати бяха и важни за студентите въпроси, свързани със студентските стипендии, условията в общежитията и др. Това беше първото за годината събрание и тъй като мандатът на г-жа Вангелова е към края си, очаква се на следващата среща да бъдат представени новите кандидатури за Председател на НПСС.

След дългите разисквания, продължили през съботния ден, в неделя, на 03.11 представителите на Студентски съвет на Технически университет - Варна, заедно с гостуващите делегати поставиха венец пред паметника на Иван Вазов и поднесоха цветя пред бюст-паметниците на Алеята на Възраждането в Морската градина по повод честването на Деня на Будителите.