Trip.com отчете 1,5 млрд. долара печалба за третото тримесечие

https://www.24chasa.bg/novini/article/7873919 www.24chasa.bg
Снимка: bulgarian.cri.cn

Една от най-големите китайски туристически агенции Trip.com отчете ръст на нетните приходи и печалбата, с разширяване на международния бизнес през третото тримесечие на годината. Според публикувания вчера финансово отчет на компанията, нетните ѝ приходи са били 10,5 милиарда юана (1,5 милиарда долара) през третото тримесечие, което е увеличение с 12 процента спрямо същия период на миналата година. Оперативната печалба е 2,2 милиарда юана, или с 52 процента по-високо на годишна база, информира "Радио Китай".

Компанията отбелязва също стабилно разширяване на международния си бизнес, като регистрира 50-процентен ръст на годишна база през третото тримесечие. Основна заслуга за това е сегмента за резервация на самолетни билети, където обемът поддържа трицифрен растеж за 12 последователни тримесечия.

„Докато продължаваме да разширяваме своя дял на вътрешния пазар за пътувания в Китай, ние се стремим също да станем водеща международна марка и на други азиатски пазари през следващите три години", заяви съоснователят и изпълнителен президент Лян Дзиенджан. Компанията ще продължи да инвестира в други задгранични пазари и да работи заедно с международни туристически гиганти, посочи и главния изпълнителния директор Сун Дзие.