Пратеник на ООН се срещна с временната президентка на Боливия

https://www.24chasa.bg/novini/article/7880875 www.24chasa.bg
Кадър от Боливия Снимка: Ройтерс

Пратеникът на ООН Жан Арно се е срещнал вчера с временната президентка на Боливия Янине Анес в опит да се намери път за извеждане на страната от политическата криза, предадoха Асошиейтед преси БТА.

Това стана, след като върховният комисар на ООН за правата на човека Мишел Бачелет изрази безпокойство, че ситуацията може да излезе от контрол на фона на все по-многобройните жертви при протестите в страната.

Арно отбеляза, че ООН се надяват да допринесат за ускоряване на процеса на умиротворяване, което да доведе до нови избори след оставката и оттеглянето в изгнание на бившия президент Ево Моралес.
В същото време друга международна организация, Интерамериканската комисия за правата на човека, обвини правителството на Анес, че е издало указ за "освобождаване от наказателна отговорност" на войниците, участващи в усилията за потушаване на протестите и бунтовете, при които са загинали най-малко 23-ма души.

Вчера Мишел Бачелет разпространи комюнике, в което определя смъртните случаи като изключително опасен развой на събитията.