Борисов подкара джипа по "Хемус" от ранни зори (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7885316 www.24chasa.bg

Министър-председателят Бойко Борисов качи в джипа си строителните инженери, за да проверят напредъка на строителните дейности по магистрала "Хемус". Това стана още в ранни зори днес.

Строителният инженер обясни на Борисов, че цялото трасе, което виждат в момента, е археология и до декември месец от Министерството на културата трябва да кажат дали имат нужда от допълнителни разкопки.

Тази сутрин проверих напредъка по строителните дейности по АМ "Хемус" - отчете се и по фейсбук министър-председателят. - В днешно време няма технология, която да ни позволи в кратки срокове да приключим мащабните строежи. Всичко иска много усилия и години работа. Ако беше лесно - досега да е направено. Разпоредих на строителните инженери още днес да извикат природозащитните организации при участъка край р. Вит, да им обяснят, че се извършват аварийни дейности по почистването на коритото на реката. При обясненията, които получих - строителните инженери ме увериха, че със заповед на областния управител се почиства територията около мостовите съоръжения и коритото на реката, за да не бъде копрометирана целостта на мостовите съоръжения. Ако бъдат установени действия извън обхвата на заповедтта на областния управител, виновните ще бъдат санкционирани".

Борисов подкара джипа по

При разговор с премиера работник обясни, че е от Стара Загора, но е дошъл тук, защото прави магистрали. "Имаш какво да правиш, на юг ги направихме - сега и тук", коментира Борисов.

Борисов подкара джипа по

Към 900 греди имаме при мостовото съоръжение на Севлиево, научи той от работника.

Участък за отводняване
Участък за отводняване

"И от Белокопитово до Търговище много силно работят", обясни шефът на обекта, който се вози при Борисов в джипа. Около 90 човека са налични всеки ден за разкопките, засега само копаят - нищо интересно не са съобщили, имат 6 участъка, каза събеседникът на Борисов.

Борисов подкара джипа по

Срокът на археолозите е до 15 декември.

Работещите на терена пожелаха да се снимат с премиера и той слезе от джипа.
Работещите на терена пожелаха да се снимат с премиера и той слезе от джипа.

Тук ли сте пипали баластрата, взимана от река Вит? Казал съм, че ще има глоби за областни управители, за всички вас, ако още веднъж ме скарате с еколозите, обърна се министър-председателят към ръководителя на обекта, който се возеше в джипа му.

Борисов подкара джипа по

"Ще докарате еколозите тук да видят какво правим, ще им обясните и ще изпълните препоръките им. Разбра ли ме", постави въпроса Борисов.

Строителният инженер обясни на премиера, че почти всички фирми в България, които се занимават с изработването на греди, са ангажирани с работа заради необходимостта от над 800 греди за съоръженията в района.

Очаквайте подробности!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Напълно натурална и без капка грим актрисата Параскева Джукелова вършее из столичните булеварди. Артистката се престраши да излезе на светло напълно естествена, което е похвално. Параскева, която в момента се подвизава в сериала "Пътят на честта", е добре екипирана, с дълго яке и черна шапка, които я правят напълно неразпознаваема в градската

Върша работа за 40 човека Имам още да се развивам От малък ме влече да имитирам Не си слагам граници Петър Байков изуми тв зрителите с участието си в "България търси талант". Младежът е майстор на дублажа на филми. Зад гърба си има редица ленти, които са озвучени с неговия глас - "Игра на тронове", "Дневниците на вампира"

Антъни Иванов и Йосиф Миладинов имат шансове за класиране на олимпийски финал в Токио, смята най-голямата легенда на българското плуване Таня Богомилова. Двамата се представиха отлично на европейското първенство на 25-метров басейн в Глазгоу. Миладинов счупи шест национални рекорда. Антъни Иванов се класира за финала на своята коронна дисциплина