Поледици по високите места в Смолянско, шофьорите да внимават

https://www.24chasa.bg/novini/article/7885477 www.24chasa.bg
СНИМКА; pixabay

На много места в Смолянско, температурите паднаха до нулата, като са образувани поледици, което изисква внимателно шофиране от страна на водачите на моторни превозни средства, съобщават от Областно пътно управление.

Рано сутринта е излезнала техника, която е опесъчавала пътните участъци за Пампорово, Проглед и Чепеларе. Тази сутрин, катастрофа между два автомобила, затруднява движението по пътя Смолян-Пампорово, в участъка до „Мирчо войвода“.

Пътнотранспортното произшествие се е разминало само с материални щети, без пострадали. Движението в участъка се осъществяла в едната лента, като един от автомобилите е обърнат на едната си страна, извън пътното платно.

„На сенчестите места има образувани поледеци, което изисква внимателно каране и гуми, съобразени със зимните условия“, коментираха от дежурната част на ОПУ-Смолян.

Сигнали за заледени участъци има и по пътя Смолян-Стойките. Затворен за движение на всички моторни превозни средства от 08:00 до 17:00 часа е пътя Девин-Кричим, като ограничението на движението е в сила през делничните дни тази седмица, както и последните работни дни на месеца.

През почивните дни, движението по пътният участък ще се осъществява в нормален режим. Причината за затваряне на пътната отсечка е асфалтиране.