От 13 комисии в СОС ВМРО и “Атака” оглавиха 2, другите - с шефове от ГЕРБ и СДС

https://www.24chasa.bg/novini/article/7885829 www.24chasa.bg
Силвия Христова СНИМКА: ГЕРБ

От 13 комисии към Столичния общински съвет 11 ще са с председатели от ГЕРБ и СДС и две - от ВМРО и “Атака”. Това стана ясно на заседанието на СОС днес. Шеф на архитектурната комисия отново ще е юристката Силвия Христова от ГЕРБ. Финансовата комисия този мандат ще ръководи адвокатът и преподавател в Софийския университет Георги Георгиев от ГЕРБ.

Промяна има в здравната комисия - досега тя се оглавяваше от д-р Веселин Милев, който вече ще ръководи тази за връзките с гражданите. Начело на здравеопазването застава д-р Антон Койчев от коалиционния партньор на ГЕРБ в София - СДС. Екокомисията отново ще е с шеф Лорита Радева от ГЕРБ, съпартиецът й - юристът Ботьо Ботев ще ръководи тази по местно самоуправление. Начело на комисията по образование и култура остава шефката на групата на ГЕРБ в СОС Малина Едрева, тази по икономика ще ръководи Николай Стойнев от ГЕРБ, а по инженерна инфраструктура Прошко Прошков.

Досегашната шефка на комисията по транспорт Екатерина Йорданова вече ще отговаря за комисията по европейски програми, а спорта ще ръководи Таня Георгиева. Новосформираната група в СОС “Патриоти за София”, в която влизат четирима съветници от ВМРО и един от “Атака” получава ръководството на две комисии. Карлос Контрера от ВМРО ще ръководи тази по транспорт и туризъм, а Борислав Иванов от “Атака” - комисията по обществен ред. По-рано Иванов беше избран и за зам.-председател на СОС. До 31 декември пък работна група трябва да предложи проект за нов правилник за работа на СОС.