Елен Герджиков: Борис Бонев трябва да стане зам.-председател на СОС

https://www.24chasa.bg/novini/article/7888727 www.24chasa.bg
Елен Герджиков СНИМКА: 24 ЧАСА

Вчера изпълнителният директор на "Топлофикация" София подаде оставка. Според председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков, освен лични, има и други причини за подадената оставка, сред които е кризата на доверие между директорът и кметът на столицата, предаде БНТ.

Надзорният съвет има правомощията да избере изпълнителен директор и те са го направили максимално бързо, каза Герджиков. Според него именно в началото на отоплителния сезон е важно да се гарантира готовността.

"Дълговете на "Топлофикация" са пределно ясни. По-голямата част от тях са предмет на специален договор с БЕХ. Този договор се изпълнява. Краткосрочните задължения към "Булгаргаз" също се погасяват", каза още той. "Ще бъдат върнати част от средствата на "Топлофикация", които бяха депозирани в КТБ и тези средства ще отидат за погасяване на краткосрочните задължения към "Булгаргаз", обясни Герджиков.

Общинският съвет трябва да стартира процедурата заедно с Европейската банка за възстановяване и развитие за намиране на външен мениджмънт на дружеството със задължения за инвестиции в модернизация.

За пореден път днес независимият Борис Бонев отказа да съобщи как е гласувал за избора на Герджиков на поста председател на СОС. Той настоя да получи зам.-председателско място в Столичния общински съвет.

"За мен интригата, която специално "Демократична България" се опитват да спретнат на г-н Бонев във връзка с избора ми за председател, е определено некоректна и несправедлива.
Ако Бонев го е подкрепил, това означава, че той е отказал да влезе в политическото клише", смята Герджиков. Сегашният правилник не позволява да му бъде дадено зам.-председателско място, но е създадена работна група за направата на нов правилник, който ще допуска такава възможност.

"Борис Бонев трябва да стане зам.-председател по простата причина, че в тази ситуация хората, които са гласували за него, трябва да получат адекватно на броя си представителство", коментира Елен Герджиков.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Напълно натурална и без капка грим актрисата Параскева Джукелова вършее из столичните булеварди. Артистката се престраши да излезе на светло напълно естествена, което е похвално. Параскева, която в момента се подвизава в сериала "Пътят на честта", е добре екипирана, с дълго яке и черна шапка, които я правят напълно неразпознаваема в градската

Върша работа за 40 човека Имам още да се развивам От малък ме влече да имитирам Не си слагам граници Петър Байков изуми тв зрителите с участието си в "България търси талант". Младежът е майстор на дублажа на филми. Зад гърба си има редица ленти, които са озвучени с неговия глас - "Игра на тронове", "Дневниците на вампира"

Антъни Иванов и Йосиф Миладинов имат шансове за класиране на олимпийски финал в Токио, смята най-голямата легенда на българското плуване Таня Богомилова. Двамата се представиха отлично на европейското първенство на 25-метров басейн в Глазгоу. Миладинов счупи шест национални рекорда. Антъни Иванов се класира за финала на своята коронна дисциплина