Газова бутилка взриви апартамент в Добрич (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7889477 www.24chasa.bg

За битов инцидент с възпламенила се газ от газова печка, неправилно свързана с бутилката в апартамент в квартал „Балик” в Добрич - съобщават от Областната дирекция ва МВР. Последвал е и взрив. Според друга информация е гръмнала газовата бутилка.

"Това не е точно, защото е взривена газ, която бутилката изпускала. Когато пропан бутанът стигнал да нагретия котлон и посредвал взрив" - обяснява началникът на регионалната пожарна комисар Дарин Димитров. Бутилката е оцеляла – добави той.

Инцидентът е станал на 19 ноември около 20 ч. Пострадал е собственикът на жилището - на 66 г. Мъжът е транспортиран до Центъра за спешна медицинска помощ в Добрич с обгаряния по крайниците и порезни рани от счупените прозорци при взрива.

По-късно е откаран във Военна болница Варна, с опасност за живота, съобщават още полицията. Произшествието е ликвидирано в 21 ч.

Унищожени са 7 квадратни метра ПВЦ дограма, която е паднала при взривната върна върху 3 автомобила, паркирани пред блока.

Причината за взрива е неправилно поставен редуциращ вентил на 20-литровата газова бутилка, който изпускал газ в остъклената тераса, на пострадалия – казват разследващите.