Недоволни перничани щурмуват сградата на "В и К", полицията ги спира (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7889897 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

Десетки перничани се събраха пред сградата на "В и К" в града с искания за оставката на управителя на водното дружество Иван Витанов, а също и за търсене на отговорност на виновниците за водната криза в Перник, съобщи БТА.

"Ние не сме срещу водния режим, защото той е неизбежен", заяви Зорница Димова, която е сред организаторите на протеста. По думите й, мълчало се е дълго време от страна на отговорните институции и се е стигнало до критично ниските 4 млн. 800 хил. куб. м вода в язовир "Студена".

Димова настоя исканията да бъдат адресирани до настоящия министър на регионалното развитие Петя Аврамова и до бившия - Лиляна Павлова, до министъра на околната среда и водите Нено Димов, а също и да бъде сезирана прокуратурата.

С викове "Оставка" протестиращите направиха опит да влязат в сградата на "В и К", но бяха спрени от полицията.

Докато вървяха изказвания на недоволни граждани, представител на „ВиК“ слезе и поиска трима от насъбралото се множество да се качат при управителя. Това предизвика нов взрив от недоволство сред хората. 

В крайна сметка трима представители на недоволните се качиха при управителя Иван Витанов, въпреки че част от протестиращите не бяха съгласни.

Медии не бяха допуснати до срещата.