Над 170 000 са институциите и домовете за грижи за възрастните хора в Китай

https://www.24chasa.bg/novini/article/7889966 www.24chasa.bg
СНИМКА: "Радио Китай"

До края на юни тази година, институциите и домовете, предлагащи грижи и услуги за възрастните хора наброяват 173 300, над 140 000 от тях са на общностно равнище, съобщава "Радио Китай".

Повече от половината от тези институции в страната са частни. В Пекин и Шанхай частните домове за възрастни хора са над 80%, представи служител от Министерството на гражданските дела на Китай в рамките на симпозиум по темата за остаряването на населението.

В същото време Китай работи за подобряване на качеството на услугите за възрастните хора, като отпуска повече средства.

Специална кампания от 2017 г. премахна над 390 хиляди потенциални риска в домовете за грижи за стари хора в страната.

От 2016 г. насам правителството отпуска годишно по 5 милиарда юана (712 милиарда долара) в сектора. Същевременно обаче се засилват и частните инвестиции от обществото, каза още служителят.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Защитни гащеризони срещу коронавирус ще дари фирма "АПОЛО" на правителството на Ливан. След трагедията на 4 август тази година, когато мощен взрив разтърси столицата Бейрут и десетки хора загинаха, а хиляди бяха ранени, страната повече от всякога има нужда от международна подкрепа. В тежки времена на пандемия и последствията от трагедията "АПОЛО"

Майка мечта си има певицата Йоана Драгнева, видя зоркото око на "България Днес". Изпълнителката, която през 2019 г. роди за първи път, има силна подкрепа от майка си, която е неотлъчно до нея в отглеждането на дъщеричката й. Докато Драгнева разцъква из телефона си, майка й бута количката на бебето и го разхожда

Звездата на "Комиците" Васил Драганов не може да си почине и на плажа, видяха топпапараците на "България Днес". Дори на пясъка на Корал със семейството си комикът не успя да се отърве от фенове, след като вместо релакс с бира в ръка Драганов се наложи да прави селфита с малчугани и почитатели с телефон в ръка